ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ερημώνει το Αφρίν! Αφήνουν πίσω ζωή, αναμνήσεις και πατρίδα για να γλιτώσουν από τον πολεμοχαρή «σουλτάνο»! Συγκλονιστικές εικόνες

Διαδώστε το

Φεύγουν για να γλιτώσουν! Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν το Αφρίν, την ώρα που η Τουρκία εξακολουθεί να «σφυροκοπά»!

Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες (!) για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Τους βομβαρδισμούς του Ερντογάν, δηλαδή, ο οποίος δεν το… κρύβει καν! Κι αυτό αφού δεν διστάζει να λέει πλέον ανοιχτά πως έρχεται τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Οι άμαχοι έχουν καταφύγει κυρίως στις κοινότητες Νόμπολ και Ζάχρα, που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Αφρίν, η μεγαλύτερη πόλη του ομώνυμου κουρδικού θύλακα, έχει μπει στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων από τις 20 Ιανουαρίου, που επιδιώκουν να εκδιώξουν από την περιοχή της πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.Η πόλη Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, έχει περικυκλωθεί σχεδόν πλήρως από τον τουρκικό στρατό και οι κάτοικοι φεύγουν φοβούμενοι ότι θα αποκλειστούν εκεί.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι πολλές οικογένειες, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, φεύγουν με φορτηγά, παίρνοντας μαζί τους στρώματα και κουβέρτες.

Όσοι κάτοικοι παραμένουν στην πόλη σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ψωμί ενώ προμηθεύονται νερό από υδροφόρες. Η πόλη δεν έχει νερό αφότου οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το φράγμα της περιοχής.

Η Άγκυρα διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα ότι η Αφρίν «θα εκκαθαριστεί σύντομα» από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!