ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Μοριοδότηση στελεχών με αναδρομικότητα;

Διαδώστε το

Η παρατήρηση από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει να κάνει με τα μόρια και τις μεταθέσεις. Τα οποία μόρια εκτός από απόρρητα, φαίνεται ότι είναι και αναδρομικά. Κι αυτό είναι πρόβλημα.

Γιατί μας το εξηγεί στρατιωτικός:


Στην τελευταία υπουργική απόφαση του ΥΠΕΘΑ περί κριτηρίων – μοριοδότησης μεταθέσεων του προσωπικού των ΕΔ, επισυνάπτονται ως Παραρτήματα νέοι συντελεστές μοριοδότησης για το προσωπικό των τριών Όπλων. 

Οι νέοι συντελεστές, αντί να εφαρμοστούν (όπως θα περίμενε κανείς) από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης, εφαρμόστηκαν αναδρομικά από την έναρξη της καριέρας των στελεχών, σημειώνοντας σημαντικές ανακατατάξεις στις επετηρίδες των στελεχών και «ανέτρεψαν» θα μπορούσε να πει κανείς «κατοχυρωμένα δικαιώματα» στελεχών που μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των επετηρίδων.

Το γεγονός αυτό προσκρούει σε μία θεμελιώδη συνταγματική αρχή που δεν επιτρέπει την αναδρομική εφαρμογή νομοθεσίας, ειδικά όταν θίγει κεκτημένα δικαιώματα. 

Μήπως το θέμα της ημερομηνίας εφαρμογής θα έπρεπε να επανεξεταστεί από το Υπουργείο, καθώς σε ενδεχόμενη προσφυγή στελεχών είναι αμφίβολο εάν θα αντέξει νομικά.

ΠΗΓΗ: militaire.gr/

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!