ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Καίγεται το πελεκούδι στη Συρία: Αγριεύουν Συρία, Ρωσία, ΗΠΑ με την Τουρκία

Διαδώστε το


Την άμεση εκκένωσης της Αφρίν, μετά την «παράνομη εισβολή» της Τουρκίας στην περιοχή των Κούρδων, αξιώνει και επισήμως η κυβέρνηση της Συρίας, μετά την επέλαση και είσοδο του τουρκικού στρατού στο κέντρο της ομώνυμης πόλης.

Η Δαμασκός, αρκετές μέρες μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στα εδάφη της, αντιδρά με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ζητώντας από την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από τα εδάφη της, τα οποία έχει καταλάβει.


Στην ίδια δήλωση, η κυβέρνηση της Συρίας κάνει λόγο για «σαφή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας» και ζητεί την αντίδραση των διεθνών οργανισμών.

Η κατάσταση δείχνει να περιπλέκεται αρκετά, καθώς η αντίδραση της Δαμασκού θεωρείται δεδομένο πως τυγχάνει της έγκρισης της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν, παρ” ότι η Μόσχα έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες σε όλα τα μέτωπα με την Άγκυρα τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ, παρ” ότι αντιτίθενται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, εξέδωσαν προειδοποίηση κατά της Τουρκίας αναφορικά με την επέλαση του τουρκικού στρατού στην κουρδική περιοχή Αφρίν, καθώς, όπως σημειώνουν, έχουν πληγεί πολλοί άμαχοι.

Η Τουρκία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» αφορά εκκαθαρίσεις τρομοκρατικών ομάδων, χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτες» τους Κούρδους και προσθέτει ότι δεν σκοπεύει να κάνει κατοχή των εδαφών, αλλά και ότι δεν θα περιορίσει τη δράση της στο συγκεκριμένο σημείο.
crashonline.gr

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!