ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε κατάσταση “επιλεκτικής” επιφυλακής οι Ένοπλες Δυνάμεις! Ποιο τουρκικό σενάριο άσκησης μας ανησυχεί

Διαδώστε το

Σε κατάσταση επιφυλακής θα εορτάσουν την 25η Μαρτίου οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εδώ κι ένα 24ωρο, όλες οι δυνάμεις που κινητοποιούνται άμεσα σε έκτακτες καταστάσεις κρίσεως βρίσκονται σε φάση εγρήγορσης. Προσωπικό των ΕΔ έχει κινητοποιηθεί στον Στρατό Ξηράς, πλοία του ΠΝ είναι “εκεί που πρέπει” κι άλλα είναι έτοιμα να αποπλεύσουν “για όπου χρειαστεί” και στην ΠΑ ένας σημαντικός αριθμός αεροσκαφών είναι έτοιμα για απογείωση ανά πάσα ώρα και στιγμή του 24ωρου. 

Δεν χρειάζονται συγκεκριμένες πληροφορίες, για να γίνει κατανοητό ότι με τόσα σενάρια και πληροφορίες που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα, είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η αυξημένη κινητικότητα στις ΕΔ. Ειδικά σε “επίλεκτες μονάδες”.


Οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει μια άσκηση στο κεντρικό Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Υπάρχει ένας προβληματισμός για το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν κάποια πρόκληση για τη δημιουργία εντυπώσεων με στόχο να “τσιγκλίσουν” την ελληνική κοινή γνώμη που ήδη υπέστη ένα σοκ με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο.

Μεγαλύτερος πονοκέφαλος όμως είναι η άσκηση έρευνας διάσωσης που έχουν προγραμματίσει για τις 27 Μαρτίου οι Τούρκοι στο Καστελόριζο. Κάποιες πληροφορίες για το σενάριο της άσκησης προβληματίζουν. Αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια προβλέπει πτώση αεροσκάφους στο έδαφος του νησιού! Αν αυτό ισχύει, δείχνει πως οι Τούρκοι ίσως να προσπαθήσουν κάτι πολύ κοντά στο νησί.

Ο στόχος όλης της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι να μην υπάρξει αιφνιδιασμός αλλά και να σταλεί άμεσα το μήνυμα της αποτροπής. Είναι το μοναδικό μήνυμα που καταλαβαίνει η Άγκυρα.

ΠΗΓΗ: militaire.gr


Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!