ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Κραυγή αγωνίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους! Έκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές και θα γιγαντωθεί...

Διαδώστε το

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι το χθεσινό περιστατικό ομηρίας του υπαρχιφύλακα στην φυλακή Τρικάλων, διευκρινίζει ότι το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί συνέχεια της απόπειρας δολοφονίας του αρχιφύλακα που έγινε την Παρασκευή στην ίδια φυλακή, αλλά «είναι όμως συνέχεια της κατάστασης που επικρατεί στις περισσότερες φυλακές και η οποία μέρα με την μέρα αναδεικνύει την πραγματική εικόνα των Ελληνικών φυλακών, την βία που αντιμετωπίζουνε τόσο οι φιλήσυχοι και αδύναμοι κρατούμενοι, όσο και εμείς ως εργαζόμενοι, που δυστυχώς κάποιοι την αντιμετωπίζουν ως fakenews».


Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι μετά το περιστατικό της ομηρίας «ακολούθησε στάση από ομάδα κρατουμένων που συνοδεύτηκε με σπασίματα και φθορές, καθώς και άρνηση να παραδώσουν τα αυτοσχέδια μαχαίρια και σίδερα που κατείχαν και προσθέτει: «Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής Τρικάλων, μετά από συνεννόηση με τον κ. Εισαγγελέα επόπτη, τον οποίο ευχαριστούν ιδιαιτέρως «για την ουσιαστική καθοδήγησή του και την αποτελεσματική παρέμβασή του (ειδάλλως ο συνάδελφος θα ήταν ακόμα όμηρος και καταστροφές θα συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα), πήραν τελικά την υπόθεση στα χέρια τους και με περίσσιο θάρρος και όση δύναμη τους είχε απομείνει κατάφεραν να δώσουν τέρμα στο περιστατικό αργά το βράδυ και πριν επεκταθεί και σε άλλες ακτίνες».

Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το χθεσινό συμβάν «προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας μέσα στις φυλακές που μόνοι μας ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε και επειδή η κατάσταση είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο και πριν θρηνήσουμε κάποιον συνάδελφο, αναμένουμε από τον ίδιο τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλίες και περιμένουμε την υλοποίηση της νέας συνάντησης την οποία ο ίδιος είχε προτείνει ότι θα ακολουθούσε μετά από 15 ημέρες».


Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!