ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ιδού η “αθόρυβη” και “αόρατη” τουρκική απειλή

Διαδώστε το

Η είδηση από την Τουρκία δεν είναι ανησυχητική μόνο επειδή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον ραγδαίο ρυθμό με τον οποίο η γειτονική χώρα εξοπλίζεται. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Τουρκία έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο, στην επόμενη ημέρα των εξοπλισμών. 

Η απόδειξη δεν είναι τα F-35, όπως πιθανόν να υποθέσουν πολλοί. Αυτή την απόφαση η Τουρκία την έχει πάρει 20 χρόνια πριν, όταν κάποιοι εδώ φρόντιζαν όχι να εξοπλίσουν τη χώρα, αλλά να “φουσκώσουν” τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.


Σύμφωνα λοιπόν με τα τουρκικά ΜΜΕ παραδόθηκαν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων) ακόμα 8 UAV BAYRAKTAR τα οποία έχουν δυνατότητα μεταφοράς και εκτόξευσης πυραύλων.

Μ΄ αυτή τη παράδοση, ο αριθμός των UAV BAYRAKTAR τα οποία έχουν ενταχθεί επιχειρησιακά στις ΤΕΔ, στην αστυνομία και την Στρατοχωροφυλακή, ανέρχεται πλέον σε 46 (34 ΤΕΔ, 6 Αστυνομία και 6 Στρατοχωροφυλακή), εκ των οποίων τα μισά (23) δύναται να φέρουν πυραύλους με τους οποίους μπορούν να προσβάλλουν μεγάλη γκάμα επίγειων στόχων (άρματα μάχης, οχήματα, κτίρια κ.α).

Το επόμενο ερώτημα είναι αν εδώ στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει να προβληματιζόμαστε για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα απειλή από την Τουρκία. 

Η οποία θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη, αφού η Τουρκία, δεν αγοράζει αλλά σχεδάζει και παράγει UAV τα οποία διαμορφώνει όπως θέλει… Πως θα τα αντιμετωπίσουμε;


ΠΗΓΗ: militaire.gr


Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ