ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εξελίξεις στον Συνδικαλισμό: Παραιτήσεις στην ΕΣΠΕ Θεσσαλίας - Δείτε ποιοι παραιτήθηκαν

Διαδώστε το

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Λάρισα 08 Μαρτίου 2018

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την επιθυμία μου, να τερματίσω τις υπηρεσίες μου οικειοθελώς ως Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας και παράλληλα να αποχωρήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής. Οι λόγοι που με αναγκάζουν να προβώ σε αυτήν την απόφαση είναι ως επί το πλείστο λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, μια απόφαση η οποία είναι οριστική και αμετάκλητη και παρακαλώ όπως γίνει αποδεκτή. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσα να ρισκάρω την οικογένειά μου η οποία με στήριζε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης να ρισκάρω και το μέλλον της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, αφού πλέον δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα μου, λόγω των υποχρεώσεων που σας προανέφερα.
Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την Ένωση είχα ένα στόχο, να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα για το συνάδελφο. Πάντα  έδινα τον καλύτερο εαυτό μου γιατί πίστευα σ΄ αυτό που έκανα, ενώ ποτέ μου δεν προσπάθησα να καλύψω κανέναν και για κανένα λόγο. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπω καταστάσεις που με θλίβουν! Προσπάθησα τις όποιες παιδικές ασθένειες παρουσιάστηκαν στην Ένωση να τις θεραπεύσω ως όφειλα, αλλά κατέστη αδύνατο και δεν είμαι άμοιρος ευθυνών. Γνωρίζω ότι για το κάθε τι που θα πράξει ή δεν θα πράξει η Ένωση, την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει ο Πρόεδρος. 
Με ειλικρίνεια και σεβασμό προς την Ένωση, την οποία αγάπησα και υπηρέτησα ως εθελοντής    -και όχι ως συνδικαλιστής με τα προνόμια, οφίτσια και κορώνες όπως κάποιοι επιτείνονται-  επί 6 ολόκληρα έτη, θα ήθελα να αποχωρήσω αναγκαστικά σε αυτήν την φάση, αφού πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου και να δώσω όσα πρέπει, έτσι ώστε να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία του σωματείου, λόγω του ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι η αιτία το σωματείο να έχει μια στάσιμη πορεία, με αποτέλεσμα αυτό να την πάει προς τα πίσω. 
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας και είμαι ευγνώμων που μπόρεσα με την δική σας στήριξη να προεδρεύσω σε αυτήν την τόσο μεγάλη και σημαντική Ένωση που φημίζεται για το ήθος της και το έργο της τόσο σε τοπικό, όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Θεωρώ ύψιστη τιμή για μένα που ανέλαβα μετά τον κ. Νατσιούλα Ηλία και υπηρέτησα την Ένωση από τη θέση του Προέδρου τα τελευταία δύο χρόνια. Την όποια επιτυχία ή αποτυχία αυτής της θητείας, τη θέτω στην κρίση σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη που δείξατε στην προσπάθεια μου αυτή, αλλά και να ζητήσω συγνώμη, αν κάποιους τους έθιξα ή τους έβλαψα άθελά μου. Εκτιμώ ότι θα έρθει λίαν συντόμως, το πλήρωμα του χρόνου, η ώρα που όλοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, θέτοντας σε προτεραιότητα το γενικό συμφέρον από το προσωπικό!!
Βασικό κριτήριο και πρώτιστο μέλημα μου, ήταν και είναι ο συνάδελφος και η επίλυση των κοινών προβλημάτων του κλάδου. Ενδεχομένως, κάποιοι να έχουν άλλες προτεραιότητες, σκιαμαχώντας με το παρελθόν ή προστρέχοντας σε εξέχοντα προβεβλημένα πρόσωπα για την επίλυση των προσωπικών προβλημάτων, σε κάποιους που δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα προβλήματα του χώρου είναι κοινά και όχι ατομικά και ότι με λογική «λαφυραγωγίας» δεν προάγεται το συμφέρον του μέσου συναδέλφου, που είναι μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 
Θα σας γνωρίσω ότι μόνο ο εθελοντισμός  -και όχι συνδικαλισμός κατ’ εμέ-  μπορεί να προσφέρει πολλά στο χώρο, ανελίσσοντας μας σαν στελέχη, αφού γίνεται με τόση αγάπη και ανιδιοτέλεια. Για τον ανωτέρω λόγο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία αφορούν στο αμετάθετο αριθμού πέντε (5) μελών εκάστου Δ.Σ και στον υπολογισμό Χρόνου Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας καθώς και λήψη ειδικών αδειών, για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα κάθε Ένωσης.  Η συγκεκριμένη ωφελιμιστική συλλογιστική δεν μπορεί να έχει καμία θέση στην προσπάθειά μας και ευτελίζει, υποβαθμίζει και νοθεύει τον χώρο της συλλογικής έκφρασης.   
Κλείνοντας, σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο που επιτελεί η Ε.Σ.ΠΕ.Θ εδώ και πολλά έτη στο χώρο της συλλογικής έκφρασης, δίνοντας όλα όσα μπορείτε με βάση τις δυνατότητες σας πάντοτε, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζετε τον εαυτό σας, την οικογένεια σας και γενικότερα τη ζωή σας, τα οποία θα πρέπει να είναι πρώτο σας μέλημα. 
Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο του νέου Δ.Σ!

Στέφανος ΚουκουράβαςΜέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, ΜΕΛΟΥΣ 

Με την επιστολή μου αυτή θα σας παρακαλέσω όπως εγκρίνετε την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Κατόπιν ώριμου συλλογισμού και σκέψεων έλαβα την εν λόγω απόφαση, αναλογιζόμενος πρωτίστως τον λόγο για τον οποίο αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στην εκπροσώπηση των συναδέλφων, διεκδικώντας την εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ως μέλος της Ένωσης, ¨ζήλευα¨ αυτούς που απαρνούμενοι κάθε προσωπικό κόστος, διεκδικούσαν δίκαια αιτήματα για το καλό όλων μας. Εισερχόμενος όμως στο Δ.Σ και έχοντας πλέον προσωπική άποψη εκ των έσω, διαπίστωσα ότι δεν είναι όλα τόσο ¨ρομαντικά¨ όσο τα είχα στο μυαλό μου. Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, γνώρισα ανθρώπους που πετούσαν τη σκούφια τους όταν ηθικολογούσαν, αλλά αμελούσαν στη συνέχεια να ηθικοπράττουν. Αρνούμαι να συνεχίσω να νομιμοποιώ αυτή την κατάσταση στο Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Θ με την παρουσία μου.
Τέλος, μέσω της παραίτησης μου αυτής, επιθυμώ να εκφράσω την υποστήριξη μου στον απερχόμενο παραιτηθέν Πρόεδρο του Δ.Σ, Κουκουράβα Στέφανο, ευχαριστώντας τον για όσα έχει προσφέρει στην Ένωση και για την εκτίμηση του.
Ελπίζω, για το καλό της ιστορικής Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και των μελών αυτής, στο εγγύς μέλλον να εξαλειφθούν τα κακώς κείμενα και να συνεχίσει η Ε.Σ.ΠΕ.Θ το βαρυσήμαντο έργο που παρήγαγε όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος των συναδέλφων.
Εύχομαι καλή δύναμη.
Λάρισα, 8 Μαρτίου 2018
Σταύρος Παπαδάκης

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!