ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

"Χαράτσι" θα πληρώσουν οι απόστρατοι & συνταξιούχοι για τα αναδρομικά που τους επιστράφηκαν

Διαδώστε το

"Χαράτσι" θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά που τους επιστράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΠΥ, που γίνονταν από την 1/1/2012 έως τις 30.6.2016.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα εν λόγω αναδρομικά-τα οποία σημειωτέον ήταν "κουτσουρεμένα"- θα αθροιστούν μαζί με το εισόδημα από την κύρια σύνταξη του 2017 και θα φορολογηθούν.

Επί της ουσίας, τα αθροισμένα με την κύρια σύνταξη, ποσά των αναδρομικών θα φορολογηθούν με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, γεγονός ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους συνταξιούχους.Όπως προαναφέρθηκε, τα αναδρομικά ποσά που αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ, επιστράφηκαν "ψαλιδισμένα" στους συνταξιούχους, γεγονός που έχει αναγνωρίσει και η ηγεσία του υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, έγινε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα επιστροφής όλων των ποσών που απορρέουν από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!