ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Κικίλιας: «Εξωτερική πολιτική με μπακαλόχαρτα δεν γίνεται»

Διαδώστε το

«Αποδείχθηκε ότι στο επίπεδο της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων της, η χώρα μας πήρε τα τελευταία 3 χρόνια κάτω από τη βάση», τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του "Σκάι", συνέκρινε την κατάσταση που επικρατούσε το 2015, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Σαμαρά, και υποστήριξε πως «δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον τουρισμό και τα νησιά από τις μεταναστευτικές και τις προσφυγικές ροές, αντίθετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άνοιξε τα σύνορα και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα κονδύλια της ΕΕ».

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, ο κ. Κικίλιας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εξωτερική πολιτική με μπακαλόχαρτα δε γίνεται». «Κανείς δεν μας ενημερώνει για τίποτα, μαθαίνουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ονοματολογικό από τις εφημερίδες των Σκοπίων, και το πράγμα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», επισήμανε. 

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε πως «η λύση που προτείνεται για την ονομασία των Σκοπίων είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία», ενώ τόνισε ότι «ακόμα και το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν τη θέλει». «Η ταυτότητα και η συνείδησή μας δεν αντέχει αυτά τα οποία προκρίνετε στα εθνικά μας θέματα», είπε ο κ. Κικίλιας.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κρατήσει εθνική στάση, και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που βρίσκονται για 30η μέρα στις τουρκικές φυλακές πιέζουν σε όλα τα επίπεδα για να γυρίσουν πίσω». 

Έκανε λόγο για «απαράδεκτη δήλωση του κ. Κατσίκη», ενώ υπογράμμισε τις διαφορετικές γραμμές εντός της κυβέρνησης. «Αλλά λέει ο κ. Καμμένος άλλα ο κ. Κοτζιάς, άλλα ο πρωθυπουργός» είπε.

Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!