ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Σερβικά μαχητικά έσπειραν τον πανικό στους Αλβανούς του Πρέσεβο

Διαδώστε το

Στη νότια Σερβία, ο  Αλβανός δήμαρχος του Πρέσεβο, Σκιπρίμ Αρίφι, αντέδρασε μετά την εμφάνιση πολεμικών αεροσκαφών της Σερβίας, καθώς τα αεροπλάνα πετούσαν χαμηλά στην περιοχή κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Αρίφι στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες προσθέτουν ανασφάλεια και ανησυχία στου αλβανούς κατοίκους της Κοιλάδας του Πρέσεβο.


«Σήμερα, γύρω στις 14:00, οι πολίτες του δήμου Πρέσεβο, ταράχθηκαν από τις χαμηλές πτήσεις  των στρατιωτικών αεροσκαφών της Δημοκρατίας της Σερβίας. 

Με βαθιά αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες προσθέτουν αβεβαιότητα και ανησυχία στους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο. Καλώ τα αρμόδια κεντρικά θεσμικά όργανα να μην κάνουν κατάχρηση των εγκαταστάσεων της κοινότητάς μας για να δείξουν τις δυνάμεις τους, ως αντίδραση στα πολιτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες (στο Κοσσυφοπέδιο)», σημειώνει και καταλήγει:

Διαβεβαιώνω επίσης τους πολίτες του Πρέσεβο ότι έχουμε την πλήρη υποστήριξη  και την εμπιστοσύνη των διεθνών φίλων μας και τους καλώ να μην ενδίδουν σε πιθανές προκλήσεις και αυθόρμητες αντιδράσεις».

Υπουργείο Άμυνας Σερβίας: Μην πανικοβάλλεστε

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, Γιοβάν Κριβοκάπιτς, διευκρίνισε ότι οι πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών  πάνω από την περιοχή του Πρέσεβο, είναι μέρος των ασκήσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή και αυτές θα συνεχισθούν και αύριο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού στον αλβανικό πληθυσμό της Κοιλάδας του Πρέσεβο.
(Στοιχεία από:  balkanweb.com, 27.al)


Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!