ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ: Πήγαν όλα καλά στη χθεσινή άσκηση; Ποια ήταν τα προβλήματα

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

Οι ασκήσεις και ειδικά αυτές που διατάσσονται και γίνονται ξαφνικά, όπως ο χθεσινός ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, έχουν στόχο να δοκιμάσουν αντιδράσεις, χρόνους και αποτελεσματικότητα των ΕΔ.


 Κυρίως έχουν ζητούμενο να εντοπίσουν πιθανές αδυναμίες και προβλήματα, ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Αυτός είναι ,θέλουμε να πιστεύουμε, ο κύριος στόχος του ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ, αλλά και όλων των ασκήσεων και όχι μόνο η αποστολή μηνύματος.

Πήγαν όλα καλά στο χθεσινό ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ; Σε καμία άσκηση δεν πηγαίνουν όλα ρολόϊ. Χθες δεν προβλημάτισαν κάποια προβλήματα τεχνικής φύσεως που παρουσιάστηκαν σε πλοίο του Στόλου, γιατί αυτά είναι στο πρόγραμμα και αντιμετωπίζονται. 

Αυτά που προβλημάτισαν είναι κάποιες καθυστερήσεις σε ανάπτυξη τμήματος Ειδικών Δυνάμεων και η καθυστερημένη -με βάση τους χρόνους που είχαν τεθεί- απογείωσης ελικοπτέρου από νησί των Δωδεκανήσων. Ήταν τα δύο αυτά περιστατικά που προκάλεσαν προβληματισμό από τη χθεσινή άσκηση και βέβαια “έπεσε” η σχετική “κατσάδα”.

Έτσι όπως έχει η κατάσταση καλό θα ΄ναι να αφήσουμε πίσω τη νοοτροπία που έλεγε ότι στις ασκήσεις “πάντα νικάμε” αβίαστα και να δούμε τα προβλήματα. 

Για να μπορέσουμε και να τα λύσουμε. Απαραίτητη επισήμανση: τα προβλήματα δεν λύνονται τώρα με “σουλάτσα” πέρα δώθε, όχι μόνο γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος, αλλά και γιατί το προσωπικό αποσυντονίζεται με τις επισκέψεις επισήμων και υψηλόβαθμων…

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ