ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Τέλος» στα κριτήρια εντοπιότητας για τις μεταθέσεις των αστυνομικών

Διαδώστε το

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, σχετικά με τι αλλαγές στον τρόπο μετάθεσης των αστυνομικών. Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται πως καταργούνται οι περιορισμοί στο να υπηρετούν σε Υπηρεσίες που εδρεύουν στον τόπο γεννήσεώς τους ή των συζύγων τους, εφόσον στον τόπο αυτό διέμειναν μόνιμα μέχρι το 18 έτος της ηλικίας τους.


Η κατάργηση της διάταξης αυτής, κρίνεται αναγκαία «για λόγους ωφελείας δικαίου, δεδομένο ότι στο πλαίσιο διακίνησης προεδρικού διατάγματος η θέσπιση των περιοριστικών διατάξεων της εντοπιότητας αποσκοπούσε στην απροσωπόληπτη άσκηση των καθηκόντων του αστυνομικού προσωπικού.

Οι λόγοι αυτοί σύμφωνα με την τροπολογία, εκλείπουν πλέον μετά την ίδρυση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων της για τον πειθαρχικό έλεγχο του αστυνομικού προσωπικού.

Η τροπολογία αυτή έχει κατατεθεί για να ψηφιστεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών
pronews.gr/

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!