ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πλήρως εξοπλισμένα drone των ΗΠΑ στην Λάρισα - Eκτελούν συλλογή πληροφοριών σε στρατηγικές περιοχές

Διαδώστε το

Δύο, τουλάχιστον, μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν από την αεροπορική βάση της Λάρισας εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες εκτελούν συλλογή πληροφοριών, παρακολούθηση και αναγνώριση σε στρατηγικές περιοχές και πολύ συχνά αποτελούν το «μακρύ χέρι» για διάφορες ειδικές αποστολές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.


Προσωπικό της μονάδας βρίσκεται επί ένα μήνα τώρα στη βάση της Λάρισας καθώς προηγήθηκε των αεροσκαφών ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για αυτά.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr πρόκειται για συνεκπαίδευση που θα διαρκέσει για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες.

Ανώτατη πηγή της αεροπορίας που ρωτήθηκε για το πόσο αυτό το «προσωρινό» πρόκειται να γίνει μονιμότερο απάντησε με σχετικό μειδίαμα.

Αξίζει να επισημάνουμε πως στην αεροπορική βάση της Λάρισας εδρεύουν εδώ και περίπου ένα χρόνο και τα ελληνικά drone «Πήγασος» και από την συνεκπαίδευση αυτή θα αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία καθώς τα αμερικανικά έχουν εκτελέσει αποστολές και σε εμπόλεμες περιοχές.

Τα MQ-9 Reaper μπορούν να επιτηρούν επί της ουσίας αθέατα διάφορους στόχους από ύψος 7 χιλιομέτρων ενώ μπορούν να εκτελέσουν και αποστολές κρούσης μεταφέροντας 4 αντιαρματικού πυραύλου Hellfire ή δύο καθοδηγούμενες από λέιζερ βόμβες των 230 κιλών. Μπορεί επίσης να φέρει δύο «έξυπνες» βόμβες καθοδηγούμενες από GPS προς τον στόχο.
newsbeast.gr/Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!