ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Έναν μήνα χρειάστηκαν για να τελειώσει το πιο γελοίο “θέμα ΚΥΣΕΑ” ever…

Διαδώστε το

Είναι να απορεί κανείς πως περιμένουμε ολοκλήρωση θεμάτων πραγματικά κρίσιμων για την εθνική άμυνα, όπως οι νέες ναυπηγήσεις και η αναβάθμιση του αεροπορικού στόλου (αν αποφασίσουν αν τα λεφτά που διαθέτουμε τα υπολογίζουμε σε ευρώ ή δολάρια), όταν χρειαζόμαστε έναν ολόκληρο μήνα για να μπουν οι απαιτούμενες υπογραφές στην πιο ασήμαντη ίσως απόφαση που έχει απασχολήσει ποτέ το τελευταίο ΚΥΣΕΑ, το οποίο είχε συνεδριάσει – τυχαία; – όταν είχαν εξαφανισθεί η δυο Έλληνες στρατιωτικοί και η ελληνική κοινωνία δεν γνώριζε ακόμα τι είχε συμβεί.


Αντιγράφουμε από την ανάρτηση της 24ης Φεβρουαρίου, όπου αναφερόμασταν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και ξεδιάντροπα γράφαμε πως… άνθρακες ο θησαυρός:

«Το ένα ζήτημα που απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ λοιπόν, ήταν η πρόσθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ στο πρόγραμμα της ανανέωσης – εκ νέου πιστοποίησης των βλημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων βραχέως βεληνεκούς (SHORADS: Short Range Air Defence), TOR M1 και OSA-K.

»Το ποσό που είχε εγκριθεί δεν είχε από αμέλεια της ελληνικής πλευράς υπολογίσει τις κρατήσεις που γίνονται για ασφαλιστικούς φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά συνέπεια, ενώ εγκρίθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, αίφνης προέκυψε ότι το ελληνικό δημόσιο ήθελε για μια “τσέπη” του ένα εκατομμύριο που δεν είχε υπολογιστεί. Και γι’ αυτό το εκατομμύριο συγκλήθηκε το ΚΥΣΕΑ».

Ουάου που θα έλεγε και μια ψυχή που γράφει το όνομά της με ένα «ν». Το θέμα τελείωσε πριν λίγες ώρες.

ΠΗΓΗ: defence-point.gr


Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ