ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τραμπ κόβει τα φτερά του «Σουλτάνου» – Ξέχνα τους S-400 αν θέλεις F-35

Διαδώστε το

Ο Τραμπ φαίνεται ότι έστειλε ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην Άγκυρα για εμπάργκο στην αγορά οπλικών συστημάτων. Το μήνυμα αφορά στην αγορά πυραύλων S-400 από την Ρωσία και είναι σαφές. Οι ΗΠΑ διαμήνυσαν ότι δεν θα προβούν στην πώληση μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία εάν η αγορά πυραύλων από τη Ρωσία προχωρήσει.

Η Τουρκία έχει κάνει παραγγελία 100 αεροσκαφών F-35 και σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο.

 Είναι ένα αεροσκάφος το οποίο μπορεί να απογειωθεί και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία και ένα μαχητικό το οποίο θα δώσει μετά από δεκαετίες το πλεονέκτημα στην Τουρκία έναντι της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Τα παιχνίδια, ωστόσο, του Ερντογάν με τη Ρωσία και ειδικά η αγορά των πυραύλων S-400 έχει ενοχλήσει τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά η τουρκική επιτροπή εξοπλισμών που έφτασε στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει το ζήτημα των μαχητικών πέμπτης γενιάς πήρε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η αγορά δεν θα προχωρήσει εάν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά των πυραύλων από την Μόσχα.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης αυτής και τον… πάγο που έβαλαν οι Αμερικανοί στον Ερντογάν, δημιουργώντας νέα δεδομένα τόσο στις σχέσεις του Σουλτάνου με τον Πούτιν, όσο όμως και στις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!