ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ (TASK GROUP) ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΑΣ

Διαδώστε το


Γράφει ο Υποναύαρχος εα Στέλιος Φενέκος

Έχουν περάσει 15 ημέρες και η ήδη η είδηση για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν φυλακισθεί στη Τουρκία έχει πέσει στην 20η θέση των ειδήσεων.

Μετά μάλιστα τον εσφαλμένο τρόπο που προβάλαμε τα θέματα στον ΟΗΕ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οι προσπάθειες που καταβάλουμε έχουν καταφανώς μειωθεί. Ο κ. Καμένος προσπαθεί να κρατηθεί στην δημοσιότητα αιτώντας συνδρομή από κάθε χώρα που συζητά μαζί της. Από την στιγμή δε που η υπόθεση ανατέθηκε στον ενεργητικότατο κ. Κουβέλη (ο οποίος όπως δήλωσε δεν είναι υπουργός του κ. Καμένου αλλά λογοδοτεί απευθείας στον κ. Τσίπρα), είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί παθητικά την αδυναμία της και περιμένει πάλι τον από μηχανής θεό να δώσει λύση ή ακόμη χειρότερα να φεερει κάτι άλλο στο προσκήνιο για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Θα επιμείνω στις δυνατότητες που μας παρέχουν οι διεθνείς Οργανισμοί, οι συμμαχίες μας, καθώς και το διεθνές περιβάλλον καθώς και στην δύναμη της επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων σήμερα.Είναι αναγκαίο να δεχθεί πιέσεις η Τουρκία για να επιταχύνει και να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο στρατιώτες μας.

TASK GROUP

1. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μία συγκεκριμένη στρατηγική, που να χαραχθεί από ομάδα ανθρώπων συγκεκριμένου έργου (task force), οι οποίοι:
- να γνωρίζουν πολύ καλά το διεθνές περιβάλλον, 
- πως λειτουργούν οι διεθνείς Οργανισμοί, 
- ποιες ακριβώς είναι οι συμφωνίες και τα καταστατικά τους κείμενα,
- πως μπορούν να αξιοποιηθούν, 
- πως λειτουργεί η γραφειοκρατία τους, 
- ποιές πηγές του Διεθνούς Δικαίου μπορούν να αξιοποιηθούν, - ποιες αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν υπάρξει στο παρελθόν μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας αλλά και σε άλλες χώρες, και πως αυτές διευθετήθηκαν, 
- πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι σχέσεις μας με άλλες χώρες που να μπορούν να παίξουν ρόλο και να ενασκήσουν πίεση, 
- πως μπορούμε να ενασκήσουμε ως χώρα πιέσεις στην Τουρκία για να υποχωρήσει (πρέπει να επεξεργαστούμε και να δημιουργήσουμε διαπραγματευτικά όπλα), 
- ποιες άλλες εναλλακτικές ενέργειες μπορούν να εξετασθούν σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό αλλά και αμυντικό επίπεδο και ασφαλείας.

2. Επίσης θα πρέπει να ξεκινήσει μία επικοινωνιακή στρατηγική που να εκθέτει τον ίδιο τον Ερντογάν, τις φασιστικές πρακτικές του, την ανυπαρξία δικαιοσύνης στη Τουρκία με συγκεκριμένα στοιχεία και να υπάρξει συγκεκριμένη προβολή της άδικης μεταχείρισης των δύο στρατιωτών μας.

3. Η ομάδα αυτή θα πρέπει να αναλάβει τάχιστα το συγκεκριμένο έργο, κατάλληλα συνεπικουρούμενη και από κατάλληλους διεθνείς δρώντες οι οποίοι να προσληφθούν ειδικά γι’ αυτό.

Οι οιεσδήποτε κυβερνητικές ενέργειες θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένες και υποστηριζόμενες στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής και να πάψουν οι σπασμωδικές και επιφανειακές ενέργειες για ευτελείς προσωπικούς επικοινωνιακούς σκοπούς, οι οποίες που αποδυναμώνουν (τις καίνε) παρά ενισχύουν τις προσπάθειες, οι προσωποπαγείς και ιδεοληπτικές ενέργειες του συγκεντρωτικού και αλαζόνα κ. Κοτζιά, οι φτηνοί βερμπαλισμοί χωρίς ουσία και αξία του κ. Κουβέλη, τα φληναφήματα του κ. Κατρούγκαλου και οι άστοχες ρητορικές του προέδρου της Δημοκρατίας

Επίσης θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα ξεχωριστά δίκτυα επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, και να ενοποιηθεί το σύστημα λήψης αποφάσεων.

Αυτή τη στιγμή επικοινωνούν οι Α/ΓΕΕΘΑ μεταξύ τους, ο κ. Καμμένος προσπαθεί να βρει έμμεσα συνομιλητές και να μεταδώσει συμβολικά τα μηνύματά του, ο κ. Κοτζιάς έχει εγκαθιδρύσει το δικό του κύκλωμα επικοινωνίας, και ο κ. Τσίπρας μέσω του διπλωματικού του συμβούλου, ένα άτυπο αδιαφανές και ιδιαιτέρως επικίνδυνο κύκλωμα. Τεράστια λάθη που αυξάνουν την πιθανότητα να γίνουν λάθη και να επιδεινωθεί η κατάσταση με απρόβλεπτες πλέον συνέπειες

Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!