ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ερντογάν – 24 Ιουνίου στις κάλπες

Διαδώστε το

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: οι εκλογές θα γίνουν στις 24 Ιουνίου, πολύ νωρίτερα δηλαδή και από την πρόταση του αρχηγού του Εθνικιστικού Κόμματος Ντ. Μπαχτσελί.


Είχε προηγηθεί συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον ακροδεξιό ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί, και η σύσκεψη, επί 2,5 ώρες, του κ. Ερντογάν με τα αρμόδια όργανα του κόμματός του.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξήγησε την κίνηση αυτή επικαλούμενος τις έκτακτες εξελίξεις στην Συρία αλλά και την οικονομική κατάσταση.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι πώς αυτές οι πρόωρες εκλογές θα επηρεάσουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως και εάν θα είναι η αφορμή για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στη χώρα μας.

Είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εάν χάσει τις εκλογές τότε το μέλλον τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του θα είναι αβέβαιο.

Οι προσεχείς διπλές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές είναι κρίσιμες για την Τουρκία καθώς θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της ισχύος των περισσότερων μέτρων που ενισχύουν τις εξουσίες του προέδρου της χώρας, τα οποία εγκρίθηκαν με το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος, τον Απρίλιο του 2017.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος θα εκλεγεί σε αυτές θα είναι πλέον αρχηγός τόσο του κράτους όσο και της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ. Η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί.

Οι εκλογές κανονικά επρόκειτο να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019.
tribune.gr

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!