Page Nav

HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Breaking News:

latest

Τα όνειρα του «σουλτάνου» για τη Μεγάλη Τουρκία

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
Χωρίς τέλος είναι η τουρκική προκλητικότητα και οι λεονταρισμοί των εκπροσώπων του καθεστώτος Ερντογάν. Πριν προλάβουν να σβήσουν τα φλας στη Βάρνα, ένας νέος γύρος εμπρηστικών δηλώσεων άρχιζε με πρωταγω…


ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Χωρίς τέλος είναι η τουρκική προκλητικότητα και οι λεονταρισμοί των εκπροσώπων του καθεστώτος Ερντογάν. Πριν προλάβουν να σβήσουν τα φλας στη Βάρνα, ένας νέος γύρος εμπρηστικών δηλώσεων άρχιζε με πρωταγωνιστές τον Γιλντιρίμ, τον Μπαχτσελί και τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους του «σουλτάνου». Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επενδύει στην ένταση στο εξωτερικό ώστε να εξασφαλίζει ηρεμία στο εσωτερικό.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επιστρατεύει δοξασίες, μύθους και «προφητείες» για τις ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της Τουρκίας.
«Ισλαμική Αποκάλυψη» – Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Όρκος του Έθνους (Misak-ı Millî): αυτοί είναι πλέον οι τρεις πυλώνες της ρητορικής Ερντογάν και του νεοοθωμανισμού του. Ο λεγόμενος «Όρκος του Έθνους», στον οποίο εδράζεται και ο «αναθεωρητισμός» της Τουρκίας, αφορά στην απόφαση του τελευταίου Οθωμανικού Κοινοβουλίου το 1920, που ζητούσε να παραμείνουν εδάφη της Τουρκίας η Βόρεια Συρία, το Βόρειο Ιράκ, ολόκληρη η Θράκη, νησιά του Αιγαίου και η Κύπρος. Η «Ισλαμική Αποκάλυψη» είναι η μουσουλμανική εκδοχή της χριστιανικής, διανθισμένη με πολλά πολεμικά γεγονότα στα πεδία της Συρίας και του Ιράκ. Ο δε «Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος», ο οποίος στη Δύση είναι ταυτισμένος με πυρηνικό ολοκαύτωμα, σύμφωνα με τη ρητορική του Τούρκου Προέδρου εννοείται ως μια «αποκαλυπτική μάχη» που θα δώσει τη νίκη στους μουσουλμάνους. Είναι, δηλαδή, «συνώνυμος» της «Ισλαμικής Αποκάλυψης».

«Θα δώσουμε και θα πάρουμε ζωές»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε από το 2016 με δημόσιες δηλώσεις του να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, αναφερόμενος και στον «Όρκο του Έθνους». Πριν από έναν χρόνο το Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών «Νέα Τουρκία» εξέδωσε έναν ογκώδη τόμο 1.450 σελίδων αφιερωμένο στον Misak-ı Millî. Ο Ταγίπ Ερντογάν προλόγισε την έκδοση με ένα κείμενο που χαρακτηρίστηκε ως το «μανιφέστο» του. Σε αυτό γράφει:
«Η Βουλή των Οθωμανών κήρυξε το Misak-ı Millî, δηλαδή τη διεκδίκηση των ελάχιστων εδαφών που θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε. Η Εθνοσυνέλευση που συγκλήθηκε μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας αποδέχτηκε πλήρως το εθνικό σύμφωνο που πρόσθετε στα σύνορά μας τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμ, την Κύπρο και μερικά νησιά. (…) Αρνούμαστε να φυλακίσουμε το έθνος μας με το ένδοξο παρελθόν στη στείρα ιστορική περίοδο που δεν συμπληρώνει ούτε εκατό χρόνια. Μπορείτε να αντιληφθείτε το ενδιαφέρον και την ανάμειξή μας στα τεκταινόμενα στη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, ατενίζοντας το ιστορικό παρελθόν μας. Η Ιστορία θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε “Τι δουλειά έχει η Τουρκία σε αυτά τα μέρη;”. Είναι ολοφάνερο: δεν έληξε ακόμα ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας. (…) Πρωταρχικός όρος του αγώνα μας είναι να μην ξεχαστεί ο Misak-ı Millî».


Σε πρόσφατη δε ομιλία του στη Σαμψούντα του Πόντου (24 Μαρτίου) ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τις προθέσεις του: «Τη Μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί, θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές. (…) Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν (σ.σ.: στη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923). Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση. Αυτοί που πιστεύουν ότι οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή κενή ρητορική, θα δουν ότι το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε», είπε και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι κάτω από τη μύτη μας επιμένουν να μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό και να προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, τότε να ξέρουν ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν»…

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Στις αρχές Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα κουρδικά εδάφη της Βόρειας Συρίας θα προκαλέσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, προέτρεψε τον λαό του να προετοιμαστεί για τον Γ’ Παγκόσμιο, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Φιλοκυβερνητικοί Τούρκοι δημοσιογράφοι τον τελευταίο χρόνο καλλιεργούν στην κοινή γνώμη της γείτονος «κλίμα» ότι επίκειται «διεθνής σταυροφορία» με στόχο τον διαμελισμό της Τουρκίας. Ισχυρίζονται δε ότι αυτή η «διεθνής συνωμοσία», όπως την αποκαλούν, ενορχηστρώνεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με εργαλεία τους Κούρδους, τους γκιουλενιστές και πιθανόν τους Αλεβίτες. Ο αρχισυντάκτης, μάλιστα, της ερντογανικής εφημερίδας «Yeni Safak», Ιμπραήμ Καραγκιούλ, προέβλεπε ότι «το 2017 ίσως να είναι το έτος μιας ιστορικής αναμέτρησης, ένα είδος Αποκαλυπτικού Πολέμου». Τώρα βεβαιώνει ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2018…

Αρχή με σύγκρουση στη Συρία
Για τους εξτρεμιστές του Ισλάμ τα σημάδια της «Αποκάλυψης» είναι ορατά. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, η μεγάλη μάχη μεταξύ πιστών και απίστων που θα «ενεργοποιήσει» τα γεγονότα της «Αποκάλυψης» θα δοθεί στο χωριό Νταμπίκ της Βορειοδυτικής Συρίας. Η μάχη αυτή, διακηρύσσουν, θα επέλθει έπειτα από μια μακρά περίοδο ανακωχής μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, κατά την οποία οι δεύτεροι θα αντιμετωπίζουν έναν αδιευκρίνιστο εχθρό στα βόρεια της Συρίας, ο οποίος ταυτίζεται κατά κάποιον τρόπο με τους «Πέρσες». Πράγματι, οι Κούρδοι που κατέχουν σήμερα τα βόρεια εδάφη της Συρίας είναι οι αρχαίοι Μήδοι, ένα ιρανικό φύλο συγγενικό με τους Πέρσες.
Το Νταμπίκ καταλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον τουρκικό στρατό. Στα 36 χιλιόμετρα δυτικά του βρίσκεται η κουρδική πόλη Αφρίν, που κατέλαβε η Άγκυρα στις 18 Μαρτίου με την περιβόητη επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», η οποία στρέφεται ενάντια στους «άπιστους» Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), και 61 χιλιόμετρα ανατολικά του Νταμπίκ είναι το υπό κουρδικό έλεγχο Μανμπίτζ, στο οποίο έχουν αναπτυχθεί και αμερικανικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με την «προφητεία», οι μουσουλμάνοι, που αντιμετωπίζουν και τους «Πέρσες» στη Βόρεια Συρία, θα συλλάβουν «Ρωμαίους στρατιώτες» (έτσι ερμηνεύονται οι Αμερικανοί ή άλλοι Δυτικοί). Ο «ρωμαϊκός στρατός» θα φτάσει στο Νταμπίκ και θα ζητήσει απ’ όλους τους μουσουλμάνους να παραμερίσουν, για να πολεμήσει μόνο εκείνους που κρατούν τους αιχμαλώτους. Τότε όλοι οι μουσουλμάνοι θα ενωθούν ενάντια στους «Ρωμαίους». Όταν αρχίσει η μάχη, το ένα τρίτο των μουσουλμάνων μαχητών θα τραπεί σε φυγή κι αυτούς ο Αλλάχ ποτέ δεν θα τους συγχωρήσει. Το άλλο ένα τρίτο θα σκοτωθεί και θα γίνουν μάρτυρες και το τελευταίο τρίτο θα νικήσει και θα κατακτήσει τη «Νέα Ρώμη».

Η επανάσταση θα εξαπλωθεί
Η «Αποκάλυψη» των μουσουλμάνων δεν προφητεύεται στο Ιερό Κοράνιο, αλλά στα Χαντίθ, δηλαδή στην ισλαμική παράδοση. Η λογοτεχνία των Χαντίθ αναγνωρίζεται ως βασικό θεμέλιο του Ισλάμ και είναι δεύτερη σε αξία μετά το Κοράνι.
Όλα θα ξεκινήσουν από μια επανάσταση στο Μαγκρέμπ, δηλαδή στη Βόρεια Αφρική. Αυτή η επανάσταση θα εξαπλωθεί προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να αφήσει ανέπαφη καμία ομάδα ή παράταξη. «Αναρχία, διαμάχη και φόβος θα αναδυθούν στο Μαγκρέμπ… Η διαμάχη θα πολλαπλασιαστεί». Αργότερα θα φτάσει και στη Συρία και δύο σημαίες –δηλαδή δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις– θα μάχονται για τον έλεγχό της. Θα πολεμούν μέχρι οι στρατοί τους να εξαντληθούν.
Τότε ένας άνδρας, ο Σουφιάνι, θα ξεκινήσει άλλη επανάσταση από την άνυδρη κοιλάδα της Υπεριορδανίας (Παλαιστίνη και Ιορδανία). Αυτός θα είναι τύραννος και θα διαδώσει τη διαφθορά και τα σκάνδαλα στη γη πριν από την έλευση του απόγονου του Προφήτη, του ιμάμη Μαχντί. Ο Σουφιάνι θα κατακτήσει τη Δαμασκό και την υπόλοιπη Συρία, νικώντας τις άλλες δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις. Μετά θα στείλει στρατεύματα στο Ιράκ και από εκεί θα επιτεθεί στο Χουρασάν, δηλαδή στη Βορειοανατολική Περσία – Αφγανιστάν. Στη Νότια Περσία ο Σουαΐμπ Μπιν Σαλίχ και οι χασιμίτες (οι βασιλικές οικογένειες της Ιορδανίας και του Ιράκ, που είναι απόγονοι του Προφήτη από την κόρη του Φατίμα) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα αναμετρηθούν με τον στρατό του Σουφιάνι και θα τον νικήσουν.

Τότε θα γίνει γνωστή η έλευση του απόγονου του Προφήτη, του ιμάμη Μαχντί «και το όνομά του θα βρίσκεται στα στόματα όλων». Ο στρατός του Σουφιάνι θα βαδίσει προς το Ιράκ για να πιάσει τον Μαχντί, ωστόσο, όταν φτάσουν στην έρημο, η άμμος θα τους καταπιεί. Να σημειωθεί ότι εκείνα τα χρόνια η Κωνσταντινούπολη («Νέα Ρώμη») δεν θα είναι υπό τον έλεγχο των μουσουλμάνων. Οι ισλαμικές γραφές συμφωνούν ότι ο Σουφιάνι θα είναι ένας αιμοσταγής τύραννος που θα κυβερνήσει τη Συρία λίγο πριν εμφανιστεί ο Μαχντί.

Ο Μαχντί θα κυβερνήσει πέντε, επτά, εννιά ή δεκαεννιά χρόνια, ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει ο καθένας στις προφητείες, πριν από την «Ημέρα της Κρίσεως». Πρωταγωνιστικά πρόσωπα της «Ισλαμικής Αποκάλυψης» είναι ο Ιησούς (Ίσα) και ο ιμάμης Μαχντί. Σύμφωνα με το Ισλάμ, όταν έρθει ξανά ο Ιησούς, θα συνεργαστεί με τον ιμάμη Μαχντί. Ο προφήτης Ιησούς «είναι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ, είναι ο Δούλος του Αλλάχ, είναι ο Υπηρέτης του Αλλάχ» και, όταν ξανάρθει, δεν θα είναι ως Υιός του Θεού, όπως τον πιστεύουν οι χριστιανοί, αλλά ως ανθρώπινο ον, ως οπαδός του Κορανίου και της Σούνα. Ο Ιησούς θα προσευχηθεί πίσω από τον Μαχντί, θα φτάσει στην Ιερουσαλήμ και θα βοηθήσει το Ισλάμ…
https://neaselida.gr/

ΤΟ ENOPLOS.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΤΟ ENOPLOS.GR ΕΠΙΛΕΓΕΙ