ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ένας Στρατηγός αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς ναυτικούς του «ΠΡΩΤΕΥΣ» (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε το

Το Μνημείο κατασκευάστηκε στην παραλία του νησιού με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων.

Μία ξεχωριστή στιγμή περισυλλογής για τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή κατά την παραμονή του στους ακριτικούς Οθωνούς, ήταν όταν πέρασε για να «προσκυνήσει» το εκεί ευρισκόμενο Μνημείο Πεσόντων του πληρώματος του υποβρυχίου μας «ΠΡΩΤΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο, στη διάρκεια επιθετικής περιπολίας στα στενά του Οτράντο, στις 29 Δεκεμβρίου 1940, στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου.


Το Μνημείο κατασκευάστηκε εκεί στην παραλία του νησιού με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων και εγκαινιάστηκε στις 14 Ιουνίου 2015 και στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και μαρμάρινη πλάκα επί της οποίας αναγράφονται τα ονόματα και των 48 μελών του πληρώματος του μοιραίου υποβρυχίου, που χάθηκε αύτανδρο και μετά την από αυτό βύθιση ενός μεγάλου ιταλικού μεταγωγικού σκάφους γεμάτο ενισχύσεις προς το μέτωπο της Αλβανίας, και την αμέσως μετά εναντίον του προσβολής με βόμβες βάθους από ιταλικά αντιτορπιλλικά.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής, αφού χαιρέτισε στρατιωτικά, παρέμεινε σιωπηλός για μερικά λεπτά μπροστά στο Μνημείο, προτού συνεχίσει για το υπόλοιπο σκέλος της εκεί επισκέψεώς του.ΠΗΓΗ: parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!