ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Μπορείτε και οφείλετε να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας»

Διαδώστε το

Συγκίνηση στην απονομή μεταλλίου στην οικογένεια ανθυπαστυνόμου που είχε διασώσει πολίτη και είχε τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι δύο γιοι του ανθυπαστυνόμου ε.α Βασίλειου Μαρτζάκλη, που είχε διασώσει πολίτη και είχε τραυματιστεί θανάσιμα, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με οπλισμένο διαρρήκτη το 2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας, παρέλαβαν σήμερα το αστυνομικό μετάλλιο, «Αστυνομικός Σταυρός».


Η απονομή έγινε έπειτα από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και αφορά εξαίρετη πράξη αυτοθυσίας, κατά την οποία ο αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του αστυνομικού μεγάρου Ηλείας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, παρέδωσε στους γιους του Βασίλη Μαρτζάκλη, Παρασκευά και Βασίλη, το αστυνομικό μετάλλιο.

oigaipog2

Στην ομιλία του ο κ. Στεφανόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα τιμούμε ένα ιδιαίτερα άξιο συνάδελφό μας, ο όποιος αναμφίβολα στις 11 Μαΐου του 2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας, επιδεικνύοντας τόλμη, θάρρος και αρετή, με εξαιρετική πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε συμπολίτη μας από επίδοξο οπλισμένο διαρρήκτη, ενώ κατά την ηρωική του πράξη τραυματίστηκε θανάσιμα».

Απευθυνόμενος προς τους δύο γιους του Βασίλη Μαρτζάκλη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι «μπορείτε και οφείλετε να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας, ο οποίος πραγματικά υπήρξε άνθρωπος άριστου ήθους και ακέραιου χαρακτήρα σε όλη του ζωή».

Στη τελετή παρέστησαν οι γονείς, η σύζυγος, τα παιδιά, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του Βασίλη Μαρτζάκλη.oigaipog5

oigaipog6
newsbeast.gr

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!