ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο : Οι ΗΠΑ στέλνουν ΚΑΙ αεροπλανοφόρο μία ανάσα από τις ακτές της Συρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε το

Πληροφορίες θέλουν τις ΗΠΑ , εν αναμονή της τελικής απόφασης Τραμπ, να στέλνουν στις ακτές της Συρίας και το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το el.gr , το Αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook, έφυγε από το λιμάνι της Λάρνακας και πλέον πλησιάζει την Συρία και συγκεκριμένα την Ρωσική βάση της Ταρτούς.

Παράλληλα αύριο Τετάρτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναμένεται να συναντήσει το αντιτορπιλικό

εκτός από το «USS Donald Cook» και τα συνοδευτικά αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» .
Μάλιστα στον συγκεκριμένο στόλο -άγνωστο πότε ακριβώς- αναμένεται να προστεθούν και τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham»Η κατάσταση ερμηνεύεται ως «εξαιρετικά σοβαρή» στην ευρύτερη περιοχή, με τον αμερικάνικο στόλο να είναι έτοιμος για την «τελική εντολή», ευρισκόμενος μερικά μίλια από την μεγάλη ρωσική βάση της Ταρτούς.


Οι αποφάσεις του ΟΗΕ και το τελεσίγραφο Τραμπ

Όλα θα κριθούν τόσο από την αποψινή απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και από την τελική απόφαση Τραμπ, ο οποίος χθες έκανε λόγο για αναμονή 24 έως 48 ωρών σχετικά με την απόφαση για δράση στη Συρία.

Πολλοί εικάζουν πως οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν τον δρόμο της πυραυλικής επίθεσης εξ αποστάσεως σε επανάληψη του πυραυλικού χτυπήματος πέρυσι τον Απρίλιο.

Ωστόσο η εμπλοκή των Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας, αλλά και η συγκέντρωση πολυεθνικών στρατευμάτων στη Συρία, αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο παγκόσμιας ανάφλεξης στην Συρία.

Η θέση των Ρώσων

Η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να διεξαχθεί ψηφοφορία σήμερα το βράδυ επί δύο σχεδίων αποφάσεων για τη Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Το 15μελες ΣΑ αναμένεται στις 22.00 ώρα Ελλάδας να ψηφίσει επί ενός αμερικανικού σχεδίου απόφασης που προβλέπει τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Η Ρωσία ανέφερε ότι θα θέσει έπειτα σε ψηφοφορία ένα άλλο σχέδιο απόφασης που θα στηρίζει συγκεκριμένα την αποστολή ερευνητών του ΟΑΧΟ στο σημείο της φερόμενης φονικής επίθεσης του Σαββάτου.

el.gr

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!