ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Νέο αμερικανικό φυλάκιο στη Μανμπίτζ – Ενισχύονται τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο πλευρό των Κούρδων

Διαδώστε το

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έστησε ακόμα μια βάση-φυλάκιο στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ, μιας περιοχής που ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Παρά τις εξαγγελίες Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σύντομα θα αποχωρήσουν από τη Συρία, οι Αμερικανοί φαίνεται ότι ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή της Μανμπίτζ, την οποία εποφθαλμιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την κατάληψη της Εφρίν στις 18 Μαρτίου.

Τα προηγούμενα 24ωρα έφθασαν στη Μανμπίτζ αμερικανικές ενισχύσεις αποτελούμενες από 300 Αμερικανούς στρατιώτες και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο πλευρό των Κούρδων και των Αράβων δημοκρατικών συμμάχων που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).Στην ίδια περιοχή αναμένονται να φτάσουν και γαλλικά στρατεύματα, όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει το νέο αμερικανικό φυλάκιο στη Μανμπίτζ, από το οποίο και η εικόνα που αναδημοσιεύουμε.


Πολεμικός Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο σκούρο απεικονίζονται οι περιοχές της Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Με πορτοκαλί περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο.
Πολεμικό χρονολόγιο της Μανμπίτζ

Στις 20 Ιουλίου 2012 η πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολις) της Συρίας έπεσε στα χέρια των εξεγερμένων ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

Τον Ιανουάριο του 2014 η πόλη πέρασε στον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στις αρχές Ιουνίου του 2016 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -των οποίων κυρίως συνιστώσα είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG)- ξεκίνησαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ την επιχείριση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος και στις 12 Αυγούστου 2016 απελευθέρωσαν την πόλη από τους τζιχαντιστές.
ΠΗΓΗ: tribune.gr

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!