ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ζεστό ελληνικό χρήμα καταλήγει στα ταμεία της Τουρκίας

Διαδώστε το

Στα ταμεία της Τουρκίας καταλήγει ζεστό ελληνικό χρήμα παρά την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις με την γείτονα χώρα.

Μόνο για την εισαγωγή αλιευμάτων δίνουμε κάθε χρόνο στην Τουρκία 15 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι εισαγωγές της Ελλάδας από τη γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 3,71% στο 1,4 δισ. ευρώ, λόγω και της ραγδαίας υποτίμησης της τουρκικής λίρας, που κατέστησε τα τουρκικά προϊόντα σημαντικά φθηνότερα και άρα πιο ανταγωνιστικά στη χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση ελληνική αγορά.

Παρά την ελληνοτουρκική κρίση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών ενισχύονται, το διμερές εμπόριο αυξάνεται σταθερά, ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στη γειτονική χώρα, τουρκικά κεφάλαια τοποθετούνται αντίστοιχα στην Ελλάδα, με έμφαση τον τουριστικό τομέα και τα ακίνητα.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, εκτός των πετρελαιοειδών, εξάγει προς την Τουρκία κυρίως βαμβάκι, πλαστικά, ηλεκτρονικές συσκευές και τηλέφωνα, καλώδια, σωλήνες, αλουμίνιο, λιπάσματα, ακόμη και χρυσό. Αντίστροφη πορεία, από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ακολουθούν προϊόντα όπως: φυσικό αέριο, πετρελαιοειδή, οχήματα-αυτοκίνητα, πλεκτά υφάσματα και ρούχα, χαρτί υγείας και οικιακές συσκευές.

Ο τουρισμός

Με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, η Τουρκία είναι ο πρώτος προορισμός των Ελλήνων επιχειρηματιών για επενδύσεις και παρά την αποεπένδυση της Εθνικής Τράπεζας στην Finansbank, το ύψος τους ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ.

Επίσης στον τουρισμό, το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 800.000 το 2017 από 650.000 το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για την τουριστική δαπάνη ανά διανυκτέρευση οι Τούρκοι κατατάσσονται πρώτοι στη λίστα με δαπάνη 90,8 ευρώ και ακολουθούν οι Αμερικανοί με 90 ευρώ, οι Αυστραλοί με 86 ευρώ και οι Γάλλοι με 65 ευρώ.

Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ