ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Έτοιμος ο νέος Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπξκων (ΣΑΣΜΥ)

Διαδώστε το

Το Προσωρινό Δ.Σ του Συνδέσμου, ανακοινώνει την έγκριση του καταστατικού και την αναγνώριση του με την   υπ’ αριθμ 7/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Τρικάλων, ώς κάτωθι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και φίλες, απόφοιτοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, 
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε επίσημα ότι, ,μετά από μήνες προετοιμασίας και διεργασιών, σήμερα την 31 Μαρτίου 2018, ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος, και εγκρίθηκε το καταστατικό του ΣΑΣΜΥ από το Ειρηνοδικείο Τρικάλων, όπου με την υπ. αριθ. 7/2018 εκούσια διάταξη αναγνωρίζεται ο σύλλογος με την επωνυμία «Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών» και το διακριτικό τίτλο «Σ.Α.Σ.Μ.Υ.», με έδρα τα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Πλέον είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις δράσεις μας και να υλοποιήσουμε βήμα – βήμα τους στόχους και τα όνειρα που μας ώθησαν στη δημιουργία του συλλόγου, που έχουν ως σκοπό την επίτευξη επικοινωνίας, αλληλοβοήθειας και υποστήριξης μεταξύ των μελών αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ) τόσο σε ηθικό, αλλά και υλικό επίπεδο όταν υπάρχει ανάγκη, την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μελών και την από κοινού οργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, εκθέσεις, χοροεσπερίδες, ομιλίες, εκδρομές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθώς επίσης την προβολή του έργου της Σ.Μ.Υ και την ανάδειξη των προβληματισμών τόσο των εν ενεργεία (ε.ε), όσο και εν αποστρατεία (ε.α) στελεχών, απόφοιτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Σαράντα τέσσερις (44) απόφοιτοι – ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου συνέταξαν, υπόγραψαν και κατέθεσαν από κοινού το καταστατικό του συλλόγου. Μέχρι σήμερα η Σχολή μας δε διέθετε αντίστοιχο σύνδεσμο αποφοίτων όπως των υπόλοιπων Παραγωγικών Σχολών ΑΣΣΥ (ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΣΤΥΑ, ΣΑΣΜΥΝ). Η ιδιαίτερη πορεία της ΣΜΥ τα τελευταία 50 και πλέον έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων χιλιάδες σπουδαστές και σπουδάστριες ωφελήθηκαν από αυτή, δεν έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί σύλλογος αποφοίτων. Έτσι, ως φυσική συνέπεια της ανάγκης που ολοένα και μεγάλωνε, οι 44 απόφοιτοι -τόσο ε.ε όσο και ε.α,- έλαβαν την απόφαση να κάνουν πράξη το όραμά τους και να συστήσουν το ΣΑΣΜΥ υπό τη μορφή νομικής προσωπικότητας, σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε πριν 4 μήνες τον Δεκέμβριο του 2017 και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την πλειοψηφία της αδελφότητας των αποφοίτων της ΣΜΥ.

Το σκεπτικό των ιδρυτικών μελών που μετείχαν αρχικά σε αυτή την προσπάθεια ήταν αφενός να παραδώσουν στη Σχολή μας κάτι το οποίο είχε στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια, ένα συνδετικό κρίκο με κοινό σημείο αναφοράς, αυτό των αποφοίτων της Σχολής και τις αναμνήσεις τους από τα χρόνια σε αυτή, αφετέρου – το πιο σημαντικό- να πούνε με έναν ακόμη τρόπο την αλήθεια που εξακολουθεί να ισχύει: τα χρόνια φοίτησης στη Σχολή, στον ίδιο ακριβώς χώρο, μαζί με τους ίδιους ανθρώπους επί αρκετό χρονικό διάστημα έγιναν αφορμή για φιλίες που τολμούν να αντέχουν στο χρόνο.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, μένουν όμως πολλά ακόμη για να φτάσουμε στον προορισμό μας και την πραγματοποίηση και επίτευξη των στόχων μας. Η κυριότερη δυσκολία που ο ΣΑΣΜΥ μέχρι στιγμής αντιμετώπισε ήταν η αδυναμία να κάνει σταθερά γνωστή την ύπαρξή του, άρα και πιο αποτελεσματική τη δράση του.

Αρκετοί απόφοιτοι γνωρίζουν την ύπαρξή του από σχετικές ενημερώσεις. Με την ιδρυτική εκούσια πράξη πλέον θα πρέπει άπαντες να ενημερωθούν, ακόμα και οι παλαιότεροι απόφοιτοι, όπως επίσης και οι νεότεροι που δεν είναι άλλοι από τους σπουδαστές της Σχολής, έτσι ώστε να μην αγνοείται η ύπαρξη του ΣΑΣΜΥ και να οραματιζόμαστε όλοι μας, ως γνώμονα το κοινό συμφέρον, διότι άπαντες είμαστε απόφοιτοι της Μεγάλης του Γένους Σχολής τη ΣΜΥ! Για όλους αυτούς που ιδρύσαν, καθώς και όλους τους λοιπούς αποφοίτους που θα ακολουθήσουν το Σύνδεσμο, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ήδη σελίδα με την επωνυμία ΣΑΣΜΥ στη διεύθυνση www.sasmy.gr όπου μπορεί να γίνει αφορμή για επικοινωνία και εγγραφή με το Σύνδεσμο, καθώς και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του, όπως επίσης και σελίδα στο facebook με την επωνυμία Σ.Α.Σ.Μ.Υ, όπου φίλοι της θα γίνονται μόνον τα μέλη του Σ.Α.Σ.Μ.Υ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδιότητα του μέλους του Σ.Α.Σ.Μ.Υ την αποκτά κανείς με μια απλή εγγραφή σε αυτόν! Χρειάζεται λίγος χρόνος και μεράκι!  Ήδη τα ιδρυτικά μέλη με πολλούς και διαφόρους τρόπους έχουν συνδράμει και ενισχύσει το Σύνδεσμο από την πρώτη του στιγμή, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να συνδράμουμε, δυναμώνοντας τη φωνή του συνδέσμου πανελλαδικά.

Καλούμε όλους τους αποφοίτους της ΣΜΥ να συμμετάσχουν στις διεργασίες του συλλόγου και στην αυτή προσπάθεια να καταθέσουν τις ιδέες τους, μέσω γόνιμου διαλόγου, με απώτερο και κοινό σκοπό την πρόοδο και ευημερία του ΣΑΣΜΥ.  

Καλή αρχή!
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!