ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Δεξιά πανστρατιά» στο ΥΠΕΘΑ: Φαήλος και Παπακώστα σε απόρρητη ενημέρωση του Π.Καμμένου

Διαδώστε το

Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται προχώρησε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να ενημερώσει για τα εθνικά θέματα τους Κ.Παπακώστα και Φ.Κρανιδιώτη.

Δεν είναι συνηθισμένο για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να κάνει ενημέρωση σε κάποιον ανεξάρτητο βουλευτή.

Πολύ περισσότερο δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά να είναι παρόντες στην συνάντηση αυτή o ΓΕΕΘΑ και οι ΓΕΣ και ΓΕΑ

Και τα δύο πολιτικά πρόσωπα όμως έχουν ένα κοινό σημείο. Έχουν διαγραφεί από τη ΝΔ δια χειρός Κ.Μητσοτάκη.

Δύο στελέχη που αποτελούν «την ψυχή κα την καρδιά της Δεξιάς» παράταξης η οποία όμως βρίσκεται υπό «διωγμό» εντός της ΝΔ.

Στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πάνος Καμμένος με την ανεξάρτητη βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης με τους αρχηγούς ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και ΓΕΝ αντιναύαρχο Τσούνη.

Αμέσως μετά, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε τη σταθερή υποστήριξή του σε οτιδήποτε κατατείνει στην υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της εδαφικής ακεραιότητας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ιταμή και κατάπτυστη συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων, το να υιοθετείται η ρητορική των Τούρκων έναντι αξιωματούχων της ελληνικής Πολιτείας όταν απαντούν στην επιθετικότητα των Τούρκων ισλαμοφασιστών.

«Έχουμε ζητήματα, στα οποία μπορούμε να διαφωνούμε, ωστόσο στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να υπερασπιζόμαστε τους δικούς μας ταγούς απέναντι στις υβριστικές επιθέσεις των Τούρκων» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, ο οποίος συνοδευόταν από κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, χαρακτήρισε λεπτομερή την ενημέρωσή του.
Την ανάγκη να προωθήσει η ΕΕ ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική πηγαίνοντας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να μην περιορίζεται σε επίπεδο λεκτικών αναφορών υπέρ της Ελλάδας και το ΝΑΤΟ να μην τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τόνισε η κ. Παπακώστα, σημειώνοντας ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα δεν είναι μόνο διμερή, είναι και θέματα της ΕΕ και της Συμμαχίας. «Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι πρόκειται για διμερή ζητήματα» επισήμανε.

Επίσης, η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε εξαιρετικά ατυχή στην παρούσα συγκυρία τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με την οποία η στάση αδράνειας μεταβλήθηκε σε στάση ίσων αποστάσεων.

Διερωτήθη, δε, τι νόημα έχει να υπάρχει το ΝΑΤΟ όταν σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αναδεικνύει τις πράξεις και τις παραλείψεις της γείτονος και τις βάζει στην ίδια ζυγαριά με τη χώρα μας, η οποία αμύνεται χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς βλέψεις. Χαρακτήρισε παράνομη την κράτηση των δύο στρατιωτικών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο και, όπως είπε, αυτό οφείλουμε ως κράτος δικαίου να το αναδείξουμε και εντός και στην Ευρώπη και προς την Τουρκία.

Τέλος, η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα και ζήτησε να μην εμπλέκουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική διελκυστίνδα..pronews.gr

Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!