ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εφτιαξαν ορκο για Αθεους, να ορκιζονται οι νεοι Αθεοι οπλιτες

Διαδώστε το

Οι νέοι οπλίτες είχαν λοιπόν να επιλέξουν και έναν τρίτο, αυτό των Άθεων. Το γεγονός προκάλεσε την έκπληξη και τη δυσφορία όχι μόνο του Μητροπολίτη Ξάνθης που βρίσκονταν στην τελετή αλλά και πολλών εκ των παρευρισκομένων.   

«Ζούμε με τους συμπολίτες μας τους Μουσουλμάνους, επομένως θα ορκίζονταν στο Κοράνι, όπως οι Χριστιανοί στο Ευαγγέλιο. Τώρα, όσον αφορά το κομμάτι των αθέων, προσωπικά ξαφνιάστηκα εκείνη την ώρα. Βέβαια η Εκκλησία και η Ορθοδοξία και ο ίδιος ο Χριστός σέβονται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου. Ο Χριστός μας καλεί όλους κοντά του αλλά δεν βιάζει κανέναν. Λέει: «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν». Εάν κάποιος θέλει να δηλώσει ότι δεν πιστεύει πουθενά, είναι δικαίωμά του» ανέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.


Αναφορικά με το αν γνώριζε για τον «τρίτο όρκο», αυτό των αθέων, επισημαίνει ότι «δεν το γνώριζα. Εγώ και από παλαιότερα που γίνονταν οι ορκωμοσίες, όταν λειτουργούσε το Στρατόπεδο στη Σταυρούπολη (σ.σ Στρατόπεδο Αναλογίδη), ήμουν εγώ και ο Μουφτής και ο όρκος δίνονταν στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι αντίστοιχα. Τώρα μας εμφανίζονται και οι άθεοι».

«Η Εκκλησία και ο ίδιος ο Χριστός σέβεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου. Μας καλεί όλους Κοντά Του, αλλά επειδή σέβεται την ελευθερία μας ο καθένας επιλέγει και βέβαια έχει και τις συνέπειες των επιλογών του, αν και εγώ κατά βάθος πιστεύω πως κάποια στιγμή ο κάθε άνθρωπος ζητά από κάπου να κρατηθεί» τονίζει επίσης ο Μητροπολίτης και εξιστορεί ένα περιστατικό που συνέβη στον ίδιο, όντας στο Μοναστήρι της Θάσου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν υπηρετούσα στο Μοναστήρι στην Θάσο, εκεί κάποιος μας δήλωνε άθεος. Ένα βράδυ λοιπόν τον είδα να ανάβει ένα καντήλι σε ένα προσκυνητάρι (που υπάρχουν στον δρόμο). Του «χτύπησα» την πλάτη και χαμογελώντας του είπα: «Δε μου λες, τι σχέση έχεις εσύ με τα καντήλια;» και γύρισε σοβαρά και μου είπε: «Άκου Πάτερ. Όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες». Είναι μια πραγματική ιστορία, από την οποία ανακύπτουν μηνύματα».

Εν τω μεταξύ ας μην ξεχνούμε πως τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμη εξόρμηση προσηλυτισμού από «μάρτυρες του Ιεχωβά» οι οποίοι ζητούν από τους ανυποψίαστους Ξανθιώτες να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο στέκι τους, βασιζόμενες σε μία απίστευτη παράφραση της Αγίας Γραφής.

Για το συγκεκριμένο γεγονός ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου σημειώνει με έμφαση: «Πιστεύω πως είναι πιο έντιμο να λέει κανείς «δεν πιστεύω» παρά να θέλει να αλλοιώσει το πρόσωπο του Χριστού και την Διδασκαλία
http://www.ορθοδοξια.gr

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!