ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πρόγραμμα F-35: Τα καλά νέα και τα κακά νέα…

Διαδώστε το

Η τιμή του μαχητικού 5ης γενιάς F-35, εκτιμάται ότι θα πέσει αρκετά μόλις το αεροσκάφος μπει σε πλήρη παραγωγή. Την ίδια στιγμή, τα κόστη στη συντήρηση των υπαρχόντων μονάδων, οδήγησε το Πεντάγωνο στο πάγωμα αποδοχής νέων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Mat Winter, διευθυντή του προγράμματος F-35, και οι τρεις εκδόσεις του μαχητικού (A,B και C), θα δουν τη τιμή ανά μονάδα να πέφτει κάτω από τα $100 εκατομμύρια, μόλις
εισέλθει σε πλήρη παραγωγή.

Τα αεροσκάφη που παραδίδονται αυτή τη στιγμή, ανήκουν στις αρχικές παρτίδες χαμηλής παραγωγής -Low Rate Initial Production (LRIP).

Για παράδειγμα, τα αεροσκάφη που αγοράστηκαν το 2016, ανήκουν στην LRIP 16 και το κόστος διαμορφώνεται στα $93 εκατομμύρια για την έκδοση «Α» της USAF, $122 εκατομμύρια για την έκδοση «Β» των Πεζοναυτών και $121 εκατομμύρια για την έκδοση «C» του Πολεμικού Ναυτικού.

Το κλειδί για τη μείωση των τιμών είναι η μεταπήδηση από τη LRIP σε πλήρη παραγωγή.

 Σε αυτή τη περίπτωση, η κατασκευάστρια εταιρία Locheed Martin, θα μπορέσει να συμπιέσει τα κόστη.

Στον αντίποδα, πρόσφατα έγινε γνωστό (και σας το μεταδώσαμε εδώ), πως το Πεντάγωνο και άλλες δυο χώρες, σταμάτησαν την αποδοχή νέων F-35, όταν προέκυψε ζήτημα για το ποιος θα καλύψει το κόστος υποστήριξης που περιλαμβάνει τις αμοιβές των τεχνικών που πρέπει να ταξιδέψουν ανά την υφήλιο για να κάνουν επισκευές.

Με τη Τουρκία να περιμένει την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα των πρώτων F-35 το 2020 (αναλυτικά σε προσεχές άρθρο μας), μένει να δούμε πότε θα λυθούν τα -λίγο ως πολύ αναμενόμενα- προβλήματα του αεροσκάφους και ποιες θα είναι οι νέες τιμές του τα προσεχή χρόνια.

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!