ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

H «λύκαινα» της Τουρκίας Μεράλ Ακσενέρ έχει Ελληνικές «ρίζες» – Από που κατάγεται

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

Η Μεράλ Ακσενέρ, η ακροδεξιά «λύκαινα» της Τουρκίας, που πριν από λίγους μήνες με προκλητικές αναφορές μιλούσε για την «τουρκικότητα» της Ψερίμου, η γυναίκα που δεν διστάζει να μιλήσει για «χαμένες πατρίδες» στην Ελλάδα, χαϊδεύοντας τα αυτιά της πιο σκληροπυρηνικής πτέρυγας των υπερεθνικιστών, έχει ελληνική καταγωγή και μάλιστα από ένα χωριό της Σταυρούπολης.

Πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923,οι οικογένειες και των δυο γονιών της ζούσαν σε χωριό της Δράμας.


Ο παππούς της ήταν άρχοντας της περιοχής και έκανε εμπόριο στην Βουλγαρία.

Ο πατέρας της, ο Ταχρι Ομέρ Μπέι και η μητέρα Σιντίκα Χανίμ, γεννήθηκαν στους αμιγώς μουσουλμανικούς οικισμούς Χουσείν Κιοί, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σταυρούπολη, περιοχή που εκείνα τα χρόνια υπάγονταν στην Δράμα, πριν περάσουν στην διοικητική περιφέρεια της Ξάνθης.

Οι οικισμοί αυτοί μετά την ανταλλαγή μετονομάστηκαν σε Νεοχώρι…

Από αυτό το χωριό, κοντά στην Σταυρούπολη το 1923, έφυγαν παιδιά ακόμη- οι γονείς της Μαρέλ Ακσενέρ και με τρένο πέρασαν στην Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Νικομήδεια.

Όμως, όποιος ρωτήσει την Τουρκάλα πολιτικό από που έλκει την καταγωγή της, αμέσως θα πει -θα διηγηθούν εκείνοι που την γνωρίζουν ότι- είναι απόγονων προσφύγων της Θεσσαλονίκης.

Στο πλούσιο βιογραφικό της μάλιστα, ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς της τίτλους και τους σταθμούς της πολιτικής της καριέρας, θα ζητήσει να γίνει η εξής αναφορά:

«Οι απόγονοί της προέρχονταν από τους Βαλκανικούς Τούρκους που μετανάστευσαν από τη Δράμα της Μακεδονίας το 1923 και εγκαταστάθηκαν στο Κοκαελι».

Παρά την καταγωγή της από τη Θεσσαλονίκη, όμως, η μεγάλη αντίπαλος του Ερντογάν δεν διστάζει να εκτοξεύσει εθνικιστικές κορώνες εναντίον της Ελλάδας, με πιο πρόσφατη την κοινοποίησή της στο Twitter, δυο εβδομάδες πριν από το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια, που καλούσε εμμέσως πλην σαφώς σε εισβολή της Τουρκίας στο Αιγαίο.
tribune.gr

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ