ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ο Καταδρομέας Χρήστος Λιγδής (Κύπρος 1974) και ο πατέρας του Λουκάς, πάνω στο Μνήμα του.....

Διαδώστε τοΟ Καταδρομέας Χρήστος Λιγδής (Κύπρος 1974) και ο πατέρας του πάνω στο Μνήμα του.....

Όταν ο πατέρας του Καταδρομέα Χρήστου Λιγδή,  Λουκάς επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, έπεσε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των νεκρών Καταδρομέων, μία  στιγμή που αποτελεί  ένα από τα  σύμβολα του σύγχρονου Ελληνισμού....

Ο Καταδρομέας Χρήστος Λιγδής από την Αταλάντη Φθιώτιδας υπηρετούσε στην Α' Μοίρα Καταδρομών στο Μάλεμε της Κρήτης, η οποία πήρε διαταγή να ετοιμαστεί για την Κύπρο, με την επιχείρηση ΝΙΚΗ. Επέβαινε στο μοιραίο ΝΙΚΗ 4, το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά ενώ προσέγγιζε για προσγείωση το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Το αεροσκάφος συνετρίβη στις παρυφές της πόλης, στον λόφο της Μακεδονίτισσας, εκεί όπου ανεγέρθηκε το μνημείο για να θυμίζει  τη θυσία των Ελλήνων στρατιωτών που αντιστάθηκαν στους Τούρκους εισβολείς  το 1974 στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες...


Διαδώστε το

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!