ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Στρατηγός μας θυμίζει: Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:Ο Αντιστράτηγος εα Λάμπρος Τζούμης με προσωπική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα μας θυμίζει ότι σαν σήμερα πέθανε η μεγάλη ΕΛΛΗΝΙΔΑ που άκουγε στο όνομα Κυρά της ΡΩ.

Στις 13 Μαΐου 1983 πέθανε η Δέσποινα Αχλαδιώτη. Λίγοι γνώριζαν το όνομα και το επίθετό της. Στις μνήμες και στις συνειδήσεις μας έμεινε για πάντα ως Κυρά Της Ρω. Ύψωνε επί σαράντα χρόνια την ελληνική σημαία στο νησί Ρω που βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές. 

Ονομάζεται και Άγιος Γεώργιος ή Αρχαία Ρώγη. Σ’ αυτό το νησί και σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, επέλεξε να ζήσει απομονωμένη, αγναντεύοντας τη θάλασσα και ατενίζοντας τα χρώματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελλάδα. 

Σ΄ αυτό το νησί ζήτησε και να ταφεί και μετά το θάνατό της. Στη γυναίκα αυτή που παραμένει αθάνατη στις ψυχές μας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ξημεροβραδιάζονται προστατεύοντας τις βραχονησίδες του Αιγαίου ταιριάζουν οι στίχοι του Καβάφη «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες


. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ