ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Στρατηγός Κωσταράκος: Μόνοι μας θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Διαδώστε το«Εάν περιμένετε να δείτε ξένους να υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, σας λέω ότι δεν θα τους δείτε. Το να κάθεται κάποιος στην γωνία και να κλαίει, δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι της Ευρώπης, όμως αυτά πρέπει να τα υπερασπιστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Με αυτά τα λόγια και μπροστά σε Ευρωπαίους συμμετέχοντες ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. και πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγός, Μιχάλης Κωσταράκος, που ήταν ένας από τα βασικούς ομιλητές στην χθεσινή πρώτη ημέρα του Α’ Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα, «γκρέμισε» χθες το αφήγημα όσων έλπιζαν σε έμπρακτη βοήθεια των Ευρωπαίων στο πρόβλημα με την Τουρκία, μετά από σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν».Της ιδίας άποψης ήταν εξάλλου και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Συγκριτικής Πολιτικής στο Τμήμα Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Μαριλένα Κοππά, η οποία όμως στην δική της απάντηση έσπευσε να υπογραμμίσει ότι καλό θα ήταν «να μάθουμε να δουλεύουμε με συνεργασίας» και «να αναζητήσουμε τις πιθανότητες συνεργασιών».

Στο συνέδριο που θα συνεχιστεί και σήμερα οι ομιλητές και το κοινό που αποτελούταν κυρίως από φοιτητές στρατιωτικών αλλά και πανεπιστημιακών σχολών τέθηκαν επί τάπητος και συζητούνταν θέματα σχετικά με την νέα στρατηγική της ΕΕ στην «προστασία» των πολιτών της.
efsyn.gr - Μάνος Τσαλδάρης


Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!