ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Φωτιά στη Μεσόγειο βάζει το καλοκαίρι ο Ερντογάν - Τι ανακοίνωσε ο γαμπρός του, Τούρκος υπουργός Μπεράτ Αλμπαϊράκ

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:Το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει η Τουρκία την πρώτη γεώτρηση της για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον βυθό της Μεσογείου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει πού θα λάβει χώρα η γεώτρηση. Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα προβεί σε προκλητικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, την οποία δεν αναγνωρίζει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει αποδώσει την τουρκική προκλητικότητα εν μέρει στον φόβο του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα χάσει ορισμένους ενεργειακούς διαδρόμους που επιβουλεύεται στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των συνεργασιών της Ελλάδας και της Κύπρου με χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.Ο κ. Αλμπαϊράκ είναι γαμπρός του κ. Ερντογάν και πιστεύεται ότι ανήκει στον στενό κύκλο του.

Ο κ. Αλμπαϊράκ φέρεται να δήλωσε ακόμα πως ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP, που είναι το ασιατικό κομμάτι του TAP, θα τεθεί σε λειτουργία στις 12 Ιουνίου, ώστε να μεταφέρει ενέργεια προς την Τουρκία και την Ευρώπη από τα αζέρικα κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα.

Το δίκτυο TANAP-TAP είναι μέρος του «νότιου διαδρόμου» που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές. Ο TAP, που περνά και από την Ελλάδα, θα μεταφέρει αζέρικο αέριο έως την Ιταλία.

Πηγή: skai.gr


. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ