ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Παραλίγο σύγκρουση στην Α.Μεσόγειο της Ομάδας Μάχης του USS Harry Truman (CVN 75) με ρωσικό στολίσκο (βίντεο)

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
Γράφει: O Πέτρος Αναστασίου

Παραλίγο θαλάσσια σύγκρουση με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην παγκόσμια ειρήνη αποκαλύπτεται ότι είχαμε χθες στην Ανατολική Μεσόγειο όταν παραλίγο να συγκρουστούν σκάφη της ομάδας μάχης του αμερικανικό αεροπλανοφόρου USS Harry Truman (CVN 75) με στολίσκο ρωσικών σκαφών επιφανείας επικεφαλής των οποίων ήταν η ρωσική φρεγάτα Yaroslav Mudry, κλάσης Neustrashimy, εξοπλισμένη με οκτώ βλήματα κατά σκαφών επιφανείας Switchblade ακτίνας δράσης 130 χλμ., μεταξύ άλλων. 

Όπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο ITV, η ομάδα μάχης του USS Harry Truman, προσπάθησε να «πιέσει» τα ρωσικά πλοία που παρακολουθούσαν το Battle Group, καθώς εκτελούσε σειρά ασκήσεων με υποβρύχια που το συνόδευαν και ήθελαν να απομακρύνουν τα τρία ρωσικά πλοία που κατέγραφαν την άσκηση.

Τα ρωσικά σκάφη, παρά το γεγονός ότι υπολείπονται συντριπτικά της ισχύος της Ομάδας Μάχης του USS Harry Truman εξακολουθούσαν να το παρακολουθούν από μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα να σηκωθούν μαχητικά F/A-18E/F από το USS Harry Truman και να πραγματοποιήσουν διελεύσεις σχετικά κοντά από την Yaroslav Mudry. Η αντιπαράθεση έληξε όταν τα ρωσικά σκάφη αποχώρησαν, ενώ δύο «άγνωστα» υποβρύχια ίχνη, επίσης αποχώρησαν...

Δείτε το μεταδίδει το βρετανικό ΙΤV ( προφανώς ο τίτλος «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» οφείλεται στην συντριπτική διαφορά ισχύος των δύο  ναυτικών ομάδων).


pronews.gr/


. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ