ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

17 διοικητές του ΡΚΚ νεκροί από την τουρκική αεροπορική επιδρομή

17 διοικητές του ΡΚΚ νεκροί από την τουρκική αεροπορική επιδρομή Τουλάχιστον 35 μέλη του PKK, από τα οποία οι 17 ήταν περιφερειακοί διοικητές επιχει…

17 διοικητές του ΡΚΚ νεκροί από την τουρκική αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 35 μέλη του PKK, από τα οποία οι 17 ήταν περιφερειακοί διοικητές επιχειρήσεων με αρμοδιότητα την δράση στην μεθόριο του τριεθνούς Τουρκίας-Ιράκ και Ιράν σκοτώθηκαν στην αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής Αεροπορίας στην ορεινή περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ το τελευταίο τριήμερο.

Ειδικά η αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου που κτυπήθηκε το κέντρο διοίκησης, όπου συνεδρίαζαν οι διοικητές ήταν μεγάλο πλήγμα για το ΡΚΚ,  την ώρα που τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται πλέον μόλις 60 χλμ. από το όρος Καντίλ, όπου εδρεύει το ΡΚΚ εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον αυτό που εξαπολύει πλήγματα στην Ανατολική-Νοτιοανατολική Τουρκία.

Η επιδρομή έγινε σε συνεργασία με Μοίρα drone MALE ANKA, τουρκικής ανάπτυξης και κατασκευής, τα οποία παρακολούθησαν όλη την προσέλευση των διοικητών του ΡΚΚ στο κτίριο που συνεδρίαζαν, μετά από τις πληροφορίες που είχαν για έκτακτη σύσκεψή τους προκειμένου να καταρτίσουν σχέδια αντιμετώπισης της τουρκικής εισβολής στο Ιράκ και κυρίως να αποτρέψουν την περικύκλωση του Καντίλ και την καταστροφή των εκεί δυνάμεων τους.Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα πανηγυρικό λόγου του το Σάββατο αποκάλυψε την επιδρομή και το επιτυχημένο αποτέλεσμά της.

Το τουρκικό Εενικό Επιτελείο γνωστοποίησε την πληροφορία μέσω Twitter το Σάββατο, ωστόσο δεν κατέστησε σαφές εάν ο απολογισμός που έδωσε αφορά τα πλήγματα στα οποία αναφέρθηκε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του το Σάββατο.

Μία τουρκική Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων και στοιχεία μιας μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, έχουν ήδη διεισδύσει σε βάθος 50 χλμ. εντός του ιρακινού εδάφους, αν και εκτιμάται ότι ομάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων έχουν ήδη αφιχθεί στο Καντίλ και βοήθησαν στην εξόντωση των ηγετών του ΡΚΚ.

pronews.gr/ - Γεράσιμος Χουντάλας