ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Εκρηξη πυραύλου Standard Missile-2 σε γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN F219 – Τρόμος εν πλω

Εκρηξη πυραύλου Standard Missile-2 σε γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN F219 – Τρόμος εν πλω Η  γερμανική φρεγάτα ευρίσκονταν σε φάση αντιαεροπορικής άσ…

Εκρηξη πυραύλου Standard Missile-2 σε γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN F219 – Τρόμος εν πλω

Η  γερμανική φρεγάτα ευρίσκονταν σε φάση αντιαεροπορικής άσκησης έξω από τις ακτές της Νορβηγίας, όταν  ένας πύραυλος επιφανείας –επιφανείας είχε αστοχία υλικού με αποτέλεσμα να εκραγεί μέσα στο σιλό αναφέρει ο διεθνής τύπος .

Ο πύραυλος ναι μεν πυροδοτήθηκε με ηλεκτρική πυροδότηση αλλά αυτός  δεν μπόρεσε να φύγει από την κυψέλη του στο πρωραίο τμήμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη εντός της κυψέλης και την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερων ζημιών στην πρύμνη .

Ο πύραυλος  ήταν τύπου Standard Missile-2 (SM-2) και λόγω προβλήματος απέτυχε να εκτοξευτεί από τον κάθετο σύστημα εκτόξευσης Mk 41 με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών.

Πραγματικά Άγιο είχαν οι δύο ελαφρά τραυματισμένοι Γερμανοί στρατιωτικοί την  περασμένη Πέμπτη 21 Ιουνίου , κατά διάρκεια άσκησης σε ύδατα κοντά στην Νορβηγία , στην γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN F219.Η πυρκαγιά κατέκαψε μεγάλο μέρος της γέφυρας και του καταστρώματος του πλοίου προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ναυτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πύραυλος κάηκε ολοσχερώς μέσα στο σιλό.

Η γερμανική φρεγάτα  επέστρεψε άρον –άρον στην ναυτική βάση της στο λιμάνι  Nordhafen μαζί με την φρεγάτα FGS LÜBECK (F 214).

Φυσικά τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από την διεθνή ναυτική κοινότητα, διότι  οι παραπάνω πύραυλοι Standard Missile-2  έχουν αγοραστεί από πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και υπηρετούν σε πολλές Ναυτικές δυνάμεις.

Η φρεγάτα FGS SACHSEN F219 μπήκε σε υπηρεσία το 2003, φέρει κάθετο εκτοξευτή Mk.41 που μπορεί να βάλλει ESSM ή SM-2.

.pentapostagma.gr/