ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Και άλλοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Αφρίν!Σε νέο «Βιετνάμ» εξελίσσεται η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για τον Ερντογάν - Αιχμάλωτοι και 6 Τούρκοι αξιωματικοί

Και άλλοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Αφρίν!Σε νέο «Βιετνάμ» εξελίσσεται η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για τον Ερντογάν - Αιχμάλωτοι και 6 Τούρκοι…

Και άλλοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Αφρίν!Σε νέο «Βιετνάμ» εξελίσσεται η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για τον Ερντογάν - Αιχμάλωτοι και 6 Τούρκοι αξιωματικοί

Σε νέο Βιετνάμ τείνει να εξελιχθεί η πόλη Αφρίν, ειδικά μετά τις νέες απώλειες των Τούρκων στη μάχη κατά των Κούρδων. Αποφασισμένοι για μάχη μέχρις εσχάτων είναι οι Κούρδοι μαχητές στη βόρεια Συρία που δεν τρομάζουν από τη δύναμη του τουρκικού στρατού.

Άγριες μάχες μαίνονται στην ύπαιθρο του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του τουρκικού στρατού, με τους Τούρκους στρατιώτες να σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο.

Σύμφωνα με Κούρδους μιντιακούς ακτιβιστές στο Twitter, ειδικές δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, γνωστές ως «YAT», έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την ύπαιθρο γύρω από την πόλη της Εφρίν και οι Τούρκοι με τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) είναι μέσα στην πόλη.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την περιοχή μεταξύ της πόλης Εφρίν και της πόλης Τζιντέρες, επιχειρώντας να εξοντώσουν τις κουρδικές μονάδες, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η απελπισία των Τούρκων εισβολέων και των ισλαμιστών μισθοφόρων τους είναι τόσο μεγάλη που έβαλαν φωτιά στα δάση και στα ελαιόδεντρα της υπαίθρου, ώστε να μην έχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες κάλυψη.Αιχμάλωτοι έξι Τούρκοι αξιωματικοί

Έξι Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού αιχμαλωτίστηκαν από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Την πληροφορία μεταδίδει με ανάρτησή του στο Twitter και ο Ιέμπραχεμ Μουσλέμ, διπλωματικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος PYD της Συρίας.

200 φορτηγά με όπλα και πολεμοφόδια στους Κούρδους

Διακόσια φορτηγά γεμάτα όπλα, πολεμοφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό έστειλαν πρόσφατα οι Αμερικανοί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους έλαβαν την αμερικανική βοήθεια στην επαρχία της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία και παρά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, η οποία θεωρεί πως τα αμερικανικά όπλα καταλήγουν σε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που από τη δεκαετία του 1980 διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία και έχει χαρακτηριστεί από την Άγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Η φάλαγγα με τα φορτηγά που μετέφεραν την αμερικανική βοήθεια εισήλθε στην επαρχία της Χασάκα από το συνοριακό πέρασμα Σιμαλκά που από τη μία πλευρά ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και από την άλλη ο ιρακινός στρατός.

Η νέα αποστολή στρατιωτικού υλικού θεωρείται ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιθετική δυνατότητα των Κούρδων ενάντια στους εναπομείναντες θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική και νοτιοανατολική Συρία.
crashonline.gr