ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Σχεδιάζει ο Τραμπ να χτυπήσει το Ιράν τον επόμενο μήνα; Εδώ είναι ότι πρέπει να ξέρετε.

Σχεδιάζει ο Τραμπ να χτυπήσει το Ιράν τον επόμενο μήνα; Εδώ είναι ότι πρέπει να ξέρετε. Μια πρόσφατη έκθεση υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος πρ…

Σχεδιάζει ο Τραμπ να χτυπήσει το Ιράν τον επόμενο μήνα; Εδώ είναι ότι πρέπει να ξέρετε.

Μια πρόσφατη έκθεση υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί να βομβαρδίσει το Ιράν σε μια ακόμα βίαιη πράξη διεθνών επιθέσεων από τις ΗΠΑ.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, μια έκθεση- βόμβα που κυκλοφόρησε η αυστραλιανή ραδιοτηλεοπτική εταιρεία (ABC) ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Tραμπ είναι έτοιμη να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ήδη από τον επόμενο μήνα, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι η Αυστραλία μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό πιθανών στόχων.

Η έκθεση ανέφερε ανώτερα στελέχη στην αυστραλιανή κυβέρνηση, καθώς η Αυστραλία είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στη λεγόμενη συμμαχία πληροφοριών Five Eyes, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Η έκθεση ακολούθησε ένα διαβόητο, all-caps tweet από τον ίδιο τον Tραμπ,ο οποίος απειλούσε τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί ότι θα » υποστεί τις συνέπειες από τις οποίες λίγοι σε όλη την ιστορία δεν έχουν υποφέρει ποτέ πριν «.

Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι μόνο η δημοσίευση αυτού του tweet μόνο αποτελεί σαφή παραβίαση των άρθρων 2 (3) και (4) του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ειδικότερα του μέρους που λέει: » Όλα τα μέλη θα απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή τη χρήση δύναμης ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα ή την πολιτική ανεξαρτησία οποιουδήποτε κράτους », αλλά το γεγονός είναι ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να μην λάβουν υπόψη αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες (αν και δεν προκαλεί έκπληξη).Η έκθεση ακολούθησε επίσης τη συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας James » Mad Dog » Mάττις και τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mάικ Πομπέο με την Αυστραλιανή υπουργό Άμυνας ,Marise Payne και την υπουργό Εξωτερικών Julie Bishop την ίδια εβδομάδα στην Καλιφόρνια για την ετήσια υπουργική διαβούλευση Αυστραλίας-Ηνωμένων Πολιτειών (AUSMIN)
Από την απελευθέρωση της έκθεσης, ο Mattis αρνήθηκε ανοιχτά την αλήθεια της ιστορίας και των περιεχομένων της, περιγράφοντάς την ως » μυθοπλασία «.

» Δεν έχω ιδέα από πού πήραν αυτές τις πληροφορίες οι Αυστραλοί ειδήμονες» , δήλωσε ο Mάττις στους δημοσιογράφους, ενώ διερωτάται για την έκθεση. » Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι κάτι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, και νομίζω ότι είναι πλήρης – ειλικρινά, είναι – είναι φαντασία. «

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τούρμπουλ, απέρριψε επίσης την έκθεση, λέγοντας ότι δεν είχε « κανένα λόγο » να πιστεύει ότι επερχόταν μια επίθεση, καλώντας περαιτέρω την έκθεση « κερδοσκοπία » .

Ακόμα και ο Τράμπ επανατοποθετεί τη λεκτική του επίθεση στο Ιράν, δηλώνοντας σε μια σύνοδο στην πόλη του Κάνσας ότι « αποσύρω τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη φρικτή μονομερή συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν και το Ιράν δεν είναι πια η ίδια χώρα … Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμφωνία . «

Έτσι είναι η έκθεση μια κατασκευή; Είναι η κερδοσκοπία, βασισμένη στον άσχημα ενημερωμένο λόγο ανώνυμων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων; Ή μήπως είναι ακόμα ένα κόλπο που τραβήχτηκε από το πρόσφατα κυκλοφορημένο playbook του Tραμπ για το πώς να αντιμετωπίσει τις αντιμαχόμενες καταστάσεις;
Λάβετε υπόψη ότι έχουν αναφερθεί επίσης προηγούμενες αναφορές ισχυριζόμενες ότι η διοίκηση Tραμπ είχε σταθμίσει ένα περιορισμένο σχέδιο βομβαρδισμού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ),ενώ στο Τουίτερ ο Τραμπ έγραφε εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν.Γνωρίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τράμπμ μετέτρεψε μονομερώς τις ΗΠΑ από το πυρηνικό συμφέρον του Ιράν, γνωστό και ως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο προειδοποίησε όλες τις χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, εφαρμόζοντας εκ νέου τις κυρώσεις τις οποίες η JCPOA έπρεπε να έχει αφαιρέσει από τους ώμους του Ιράν.

Γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να κάνει λίγα πράγματα για να παρακάμψει αυτές τις κυρώσεις για να διατηρήσει τις οικονομικές της σχέσεις με την Τεχεράνη.

Γνωρίζουμε επίσης ότι σε απάντηση σε αυτές τις κυρώσεις, η Τεχεράνη απείλησε να κλείσει το Στενό του Ορμούζ, μέσω του οποίου περνά το 30 με 35 τοις εκατό του εμπορίου πετρελαίου στον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι το Ιράν είναι τεχνικά μέσα στο δικαίωμά του να το πράξει και ότι ακόμη και ένα μερικό κλείσιμο θα αρκούσε για να αμβλύνει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, αυτή η απειλή δεν θα πρέπει να ληφθεί ελαφρώς, ειδικά επειδή η απελπισία φαίνεται να πλήττει την οικονομική κατάσταση του Ιράν.

Εκτός από την ανάπτυξη της δικής του κρυπτογράφησης , υπάρχει ελάχιστη ελπίδα για το Ιράν να παρακάμπτει τον οικονομικό πόλεμο της Ουάσιγκτον χωρίς να απειλεί τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους του στη διαδικασία.

Σύμφωνα με το CNN , οι ΗΠΑ εξετάζουν τώρα τις στρατιωτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους για να διατηρήσουν ανοιχτές αυτές τις ζωτικής σημασίας πλωτές οδούς, πιθανότατα χρησιμοποιώντας τις εξουσιοδοτημένες δυνάμεις τους , όπως οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Ακόμη και ο σύμμαχος του Ιράν, η Κίνα, έχει προειδοποιήσει ουσιαστικά το εν εξελίξει κλείσιμο του Ιράν, παρόλο που έχει πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις κοντά στο Στενό με το Ιράν στο παρελθόν.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), ο στρατηγός Mohammad Hossein Bagheri, προειδοποίησεότι η οικονομική επίθεση της Ουάσινγκτον είναι μόνο ένα προοίμιο του πραγματικού στόχου της διοίκησης του Tραμπ, που αποτελεί η στρατιωτική επίθεση.

Γνωρίζουμε ότι μια στρατιωτική επίθεση είναι πιθανότατα στο τραπέζι με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή,αλλά υπάρχει και το σχέδιο για αλλαγή καθεστώτος,που θα πραγματοποιηθεί στο Ιράν μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να αναζωογονήσουντο λεγόμενο « Αραβικό ΝΑΤΟ » σε μια προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης του Ιράν.

Γνωρίζουμε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να φτάσουν απευθείας στο Ιράν, έχει επινοήσει ένα σχέδιο για να περιορίσει την επιρροή της σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει το ένα τρίτο της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο στρατηγικούς τομείς της, ως μέσο για την αντιμετώπιση της επέκτασης του Ιράν στην περιοχή.

Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτός ήταν ο στόχος που υποστήριζε την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στη χώρα, κάτω από το ασυνείδητο πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS.

Πόσο καιρό θα εκτελεστούν οι παράνομες επιχειρήσεις της Αμερικής στη Συρία και σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να διαταράξουν το Ιράν στο εσωτερικό της Συρίας;

Επιπλέον, και ίσως το πιο σημαντικό, γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη διάσκεψη κορυφής BRICS, ένας οικονομικός αγκάθι που διεισδύει στο πίσω μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, έχει επίσης ως στόχο να συμπεριλάβει το Ιράν ως βασικό σύμμαχο κάπου κάτω από τη γραμμή. Όσον αφορά τα έθνη BRICS, μια επίθεση εναντίον του Ιράν πιθανότατα θα αποτελούσε επίθεση στο μέλλον όσων προσπαθεί να επιτύχει το BRICS.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ιράν μπορεί να έχει κάποιους γνωστούς συμμάχους, ακόμη και αν αναγκάζεται να αντέξει ένα πρωτοφανές σύνολο επιθετικών μέτρων από τις ΗΠΑ και τους αδερφούς του. Οποιοσδήποτε τρόπος αναλύετε αυτόν τον warpath που είμαστε, τα σενάρια που προκύπτουν είναι δυνητικά καταστροφικά και πολύ εκτεταμένα.

Ένας πόλεμος με το Ιράν θα μπορούσε να ακούγεται υπερβολικά και μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε κάποιες απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά οι βάσεις για μια τέτοια αντιπαράθεση τίθενται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης είναι σχεδόν όλα, αλλά τελείως σιωπηλά. Είτε πρόκειται για κτύπημα πυραύλου στο Ιράν, είτε για τον Ιράν, ο πόλεμος της Ουάσινγκτον με το Ιράν ξεκίνησε ήδη με περισσότερους από έναν τρόπους και φαίνεται ότι θα επιταχυνθεί έως ότου οι ΗΠΑ μπορέσουν να επιτύχουν την κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος με άμεσο ή έμμεσο τρόπο .

https://www.rt.com/op-ed/434621-iran-attack-trump-australia/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com