ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Νέα νίκη για τον Άσσαντ: Στον έλεγχο της κυβέρνησης ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκού-Αμάν

Νέα νίκη για τον Άσσαντ: Στον έλεγχο της κυβέρνησης ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκού-Αμάν Την ανάκτηση του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πρωτεύουσα τη…

Νέα νίκη για τον Άσσαντ: Στον έλεγχο της κυβέρνησης ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκού-Αμάν

Την ανάκτηση του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας, Δαμασκό με την πρωτεύουσα της Ιορδανία, Αμμάν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Συρίας, μετά από ευρείας κλίμακας και μάχες στα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Οι στρατιώτες του συριακού Στρατού, συνεπικουρούμενοι από ρωσικές δυνάμεις, πέτυχαν την ανακατάληψη της περιοχής Nasib, η οποία αποτελεί τη βασική δίοδο προς την Ιορδανία. Οι μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με εξτρεμιστές μουσουλμάνους αντάρτες και συνεργάζονται με την ISIS, ήταν σφοδρές και μεγάλη διάρκεια.Η Nasib περιήλθε στην κατοχή των ανταρτών τους πρώτους μήνες του 2015, καθώς αποτελούσε στρατηγικό σημείο για το εμπόριο και ειδικότερα τη μεταφορά προμηθειών και προϊόντων από την Ιορδανία, το Λίβανο, την Τουρκία και τις πολιτείες του Περσικού Κόλπου.

Οι μάχες είχαν διακοπεί λόγω των διαπραγματεύσεων για ειρηνική αποχώρηση των ανταρτών από τις υπό κατάληψη περιοχές. Οι συζητήσεις, ωστόσο, δεν απέδωσαν, ανοίγοντας εκ νέου το μέτωπο του εμφυλίου, το οποίο έληξε με την ήττα των ανταρτών.
pronews.gr