ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αυτά είναι τα ελληνικά αεροσκάφη που τα έβαλαν με τις φωτιές στην Αττική (βίντεο)

Διαδώστε το

Αυτά είναι τα ελληνικά αεροσκάφη που τα έβαλαν με τις φωτιές στην Αττική (βίντεο)

Έργο επικίνδυνο αλλά και σωτήριο για την κατάσβεση των πυρκαγιών το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των πιλότων και μηχανικών, συγκλονίζουν.

Είναι οι ήρωες των αιθέρων, οι σωτήρες εξ ουρανού που δεν διστάζουν να τα βάλουν με ένα από τα ισχυρότερα στοιχεία της φύσης: την φωτιά. Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος οι θαρραλέοι Έλληνες πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν ριψοκίνδυνες μάχες για να σώσουν ανθρώπους, περιουσίες και δάση.

Από τα 18 συνολικά πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair (11 CL-215 και 7 CL-415) της Πολεμικής Αεροπορίας, ενεργά βρίσκονται 11, συνεπικουρούμενα καθημερινά από τα ελικόπτερα του Στρατού και της Πυροσβεστικής στην μάχη με τις πύρινες εστίες.To CL-415 είναι ο διάδοχος του ομώνυμου CL-215. Η κύρια αποστολή του είναι η αεροπυρόσβεση αλλά χρησιμοποιείται και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης. Είναι αισθητά αναβαθμισμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του αεροσκάφους είναι ότι έχει τη δυνατότητα λήψης 5455 λίτρων νερού σε 12 δευτερόλεπτα. Τα CL-415 βρίσκονται στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης «Πρωτέας». Φέρει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις
Πλήρωμα: 2
Κινητήρες: 2 turboprop PRATT AND WHITNEY PW123AF, 2380shp
Εκπέτασμα Πτερύγων: 28.60μ
Μήκος: 19.82μ
Μέγιστη ταχύτητα: 376χλμ την ώρα

Δείτε σε βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από τα ηρωικά αεροσκάφη:


Πηγή:onalert.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!