ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Στρατηγός Ζιαζιάς: Οι τάφοι των ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ προσμένουν τη μυρωμένη αύρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΕΡΑ

Στρατηγός Ζιαζιάς: Οι τάφοι των ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ προσμένουν τη μυρωμένη αύρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΕΡΑ «Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο, κάνω τον πόνο σου…

Στρατηγός Ζιαζιάς: Οι τάφοι των ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ προσμένουν τη μυρωμένη αύρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΕΡΑ

«Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο, κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω»
Γ. Ρίτσος

Συμπληρώνονται, σήμερα, 44 χρόνια από την αποφράδα 20η Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Οι Τούρκοι εισέβαλαν παράνομα, σκότωσαν, βίασαν, λεηλάτησαν, εκτόπισαν και συνεχίζουν να κατέχουν με τη βία το 36% της μαρτυρικής Μεγαλονήσου . Δυστυχως για άλλη μια φορα , "η ΔΙΧΟΝΟΙΑ που βαστάει ενα σκήπτρο η δολερή " έδωσε το σκήπτρο της διχόνοιας και της Εθνικης μιζέριας στον λαο μας , με τα γνωστά επακόλουθα της Κυπριακής τραγωδίας. Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες ανθρωποι σκοτώθηκαν , εκατοντάδες αγνοούνται ακομη και διακόσιες χιλιάδες εκδιώχθηκαν απο τις εστίες τους .

Κατα την διάρκεια των επιχειρησεων του μαύρου Καλοκαιριού του 74 , κατα την περιοδο του επικού αγωνα ,για απόκρουση της τουρκικής εισβολής , γράφτηκαν αγνωστες ως επι το πλείστον η ηθελημένα " ξεχασμένες " ,σελίδες αφθαστου ηρωισμού ,δόξης και μεγαλείου της ελληνικς ψυχής , εφάμιλλες των ηρώων του 21,του Μακεδονικου Αγωνα, των Βαλκανικων Πολέμων, του Έπους το 40 ,του Κυπριακου Απελευθερωτικού Αγωνα , απο τους υπερασπιστες του Νησιου ,ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ . Σε εναν αγωνα άνισο και " και εκ των έσω και εκ των έξω των τοίχων " προδομένο .

Τιμη και δόξα σε όσους ΕΠΕΣΑΝ στα ιερά χώματα της Κυπρου για τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμου και έσωσαν την αξιοπρέπεια του Εθνους.
Τιμη και δόξα σε όσους ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ πολέμησαν ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ . Μια μερα ειναι βέβαιο οτι τα ονοματα τους θα ειναι γραμμένα στα βιβλία της Εθνικης μας Ιστοριας μαζί με το όνομα του Καραισκακη , του Παυλου Μελα , του Αυξεντίου , του Παπαμελετιου και όλων των επωνύμων και ανώνυμων Ηρωων του Εθνους .Αυτούς τους ΗΡΩΕΣ ,ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝ ΖΩΗ , Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΥΚΝΥΕΙ ΠΡΩΤΥΠΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗν ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΤΗΣ.........

Οι τάφοι των ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ προσμένουν τη μυρωμένη αύρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΕΡΑ...................και ολοι πρεπει να αντιληφθούμε οτι εαν ομονοησουμε και θέσουμε ως υπέρτατο καθήκον μας την υπηρεσια της Ελλαδος και του Ελληνισμου , δεν εχουμε να φοβηθούμε κανεναν εχθρό !!!!!!!!!