ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

“Τι έκανες στη θητεία σου κύριε Αρχηγέ”; Το μοναδικό ερώτημα που ΔΕΝ τίθεται στις κρίσεις

“Τι έκανες στη θητεία σου κύριε Αρχηγέ”; Το μοναδικό ερώτημα που ΔΕΝ τίθεται στις κρίσεις Οι κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταντήσει …

“Τι έκανες στη θητεία σου κύριε Αρχηγέ”; Το μοναδικό ερώτημα που ΔΕΝ τίθεται στις κρίσεις

Οι κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταντήσει όπως οι εκλογές! Την μία ημέρα γίνονται και την επόμενη αρχίζουν τα σενάρια για κρίσεις! Ειδικά όταν υπάρχουν υπέρμετρες και αδικαιολόγητες φιλοδοξίες που συνήθως προέρχονται απ΄ όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν τα προσόντα.

Σενάρια επί σεναρίων διαβάζουμε τα τελευταία 24ωρα εν όψει Σεπτεμβρίου με υπονοούμενα.

Για να λέμε την αλήθεια το θέμα κρίσεις Αρχηγών είναι πολύ δημοφιλές στους δημοσιογράφους, όχι όμως και στο προσωπικό των ΕΔ που έχει πάρα πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί κι έχει βαρεθεί να διαβάζει για κρίσεις που σύμφωνα με όσα γράφονται, περιφρονούν το πρωταρχικό κριτήριο με το οποίο θα ΄πρεπε να αποφασίζονται: την απόδοση και αποτελεσματικότητα κάθε Αρχηγού! Ποιος μένει, ποιος φεύγει δεν πρέπει πρωταρχικά να κρίνεται από την απόδοσή του; Με το χέρι στην καρδιά, ποιος μπορεί να κοιτάξει το προσωπικό στα μάτια και να του πει ότι οι ηγεσίες του επιλέγονται πρώτα απ΄ όλα μ΄ αυτό το αυτονόητο κριτήριο;Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι κάποιοι θεωρούν ότι είναι οι …εκλεκτοί που έχουν …αποστολή να ηγηθούν, αλλά επειδή από τέτοιους χορτάσαμε όλοι μας, νομίζουμε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και πρέπει μετά από οκτώ πολύ δύσκολα χρόνια να σοβαρευτούμε.

Αν πράγματι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αποφασίσει να κάνει κρίσεις Αρχηγών τον Σεπτέμβριο ένα απλό ερώτημα έχει να κάνει: “Τι έκανες Αρχηγέ”;

Όχι …στον πόλεμο όπου δεν έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν, αλλά στην καθημερινότητα του κόσμου που έχουν την τιμή να διοικούν. Κι αυτό περιλαμβάνει τα προβλήματα του προσωπικού, αλλά και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να εκτελούν την αποστολή τους. Μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι ακόμη και οι δημοσιογράφοι, γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα που καίνε και ποια απ΄ αυτά μπορούν να επιλυθούν δύσκολα ή εύκολα. Συνεπώς, το έργο κάθε Αρχηγού είναι πολύ εύκολα μετρήσιμο από τον κάθε ΥΕΘΑ. Ειδικά από τον Καμμένο που έχει επαφή με την πραγματικότητα των ΕΔ.

Όλα τ΄ άλλα που γράφονται, ακούγονται, διαδίδονται, είναι για δημοσιογραφική κατανάλωση και εντάσσονται στην προσπάθεια όσων θέλουν να καλύψουν την εξόφθαλμη πλέον ανεπάρκειά τους, με την δημιουργία εντυπώσεων. Η εποχή των ψευδαισθήσεων όμως έχει τελειώσει.

ΠΗΓΗ: militaire.gr/