ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΠΕΚΜ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠ. ΟΠ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ ΕΣΜΙΑ ΚΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ enoplos.gr

Διαδώστε το

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΠΕΚΜ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠ. ΟΠ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ ΕΣΜΙΑ ΚΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ enoplos.gr


Έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας, στο enoplos.gr τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΚΜ και τομεάρχη της ΠΟΜΕΝΣ για τα θέματα των ΕΠ.ΟΠ Εσμια Κουλιό Απόστολο για μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Καλώς ήρθατε Κύριε Κουλιέ.

Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ με την σειρά μου για την τιμή πρόσκλησης σας.


Ερώτηση: Ποιος ο σκοπός ύπαρξης του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Πρόεδρος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μέρος της κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της. Έτσι λοιπόν,ως ισότιμα μέλη με αυτά των άλλων εργασιακών ομάδων, με Την ιδιαιτερότητα βέβαια  που πηγάζει από το είδος της εργασίας μας,έπρεπε και σε εμάς, τις ΕΔ, να νομοθετηθεί η συλλογική εκπροσώπηση όπως κι έγινε με την κατάθεση του Ν. 4407/2016 και με την τροποποίηση του με τον Ν.4494/2017. Σκοπός λοιπόν αυτής της συλλογικής εκπροσώπησης είναι να καταθέτει τα προβλήματα,ιδέες και τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, έτσι ώστε με την συνεργασία των θεσμικών οργάνων του κράτους να δημιουργήσουμε ενα καλύτερο,σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Ερώτηση: Ποια είναι η συμβολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) στη συλλογική εκπροσώπηση των στρατιωτικών;

Πρόεδρος: Η ΕΣΠΕΚΜ ιδρύθηκε, όπως και όλες οι ενωσεις με την πεποίθηση "όλοι μαζί μπορούμε". Μπορούμε να εργαστούμε για το συμφέρον των στρατιωτικών της πατρίδας μας,της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Διδάσκουμε το ήθος και την συναδελφικοτητα, μέσα από τις ισχυρότερες αριθμητικά ενώσεις, η οποία αυτή δυναμική μας αντικατροπτιζετε από την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΣΠΕΚΜ.
Η ΕΣΠΕΚΜ (Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις, προβλήματα και τα δίκαια δικαιώματα των συναδέλφων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας στεκόμαστε αρωγοί για την ανάδειξη τους.
Ερώτηση: Ποιο είναι το όραμα σας ως Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ);

Πρόεδρος:Το προσωπικό μου όραμα είναι Ίδιο με αυτό όλων των στρατιωτικών συναδέλφων. Όραμα για ένα σύγχρονο στράτευμα με ίσες αξίες, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση για όλους, αξία της ελευθερίας του λόγου, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.

Ερώτηση: Πρόσφατα σας ανατέθηκαν και τα καθήκοντα του τομεάρχη για τα θέματα των ΕΠ.ΟΠ από την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Θεωρείτε ότι είναι μια επιπλέον πρόκληση για εσάς προσωπικά;

Πρόεδρος: Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο μου. Όπως ως πρόεδρος ΕΣΠΕΚΜ με το όραμα μου και με τις φωνές όλων των συναδέλφων προσπαθούμε να διατηρήσουμε το αξιόμαχο στρατεύματος, έτσι και ως τομεάρχης για τα θέματα των ΕΠ. ΟΠ. Στην  Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Θα συνεχίσω δυναμικά, με όλες τις φωνές μαζί των συναδέλφων   ΕΠ. ΟΠ., για τις αξίες, τα δίκαια αιτήματα μας και τα προβλήματα που συναντάμε, διότι προερχόμενος κι εγώ από αυτόν τον θεσμό, γνωρίζω πολύ καλά τι αντιμετωπίζουμε και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Ερώτηση: Κλείνοντας τι θα θέλατε να στείλετε ως μυνημα στο σύνολο των στρατιωτικών της πατρίδας;

Πρόεδρος: Θέλω να δηλώσω ότι όλοι μαζί μπορούμε,μπορούμε πολλά,διότι "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΏΣΕΙ". Είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας, ειρήνης κι ευημερίας του ελληνικού λαού. Πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε όλοι μαζί. Αναμένουμε την επιστροφή των δύο συναδέλφων μας από τις τουρκικές φυλακές,δεν τους ξεχνάμε έως ότου επιστρέψουν. Και τέλος μια αρχή που επικαλλουμαι συχνά: "Στη ζωή πρέπει να είσαι μαχητής και Όχι λιποτάκτης".

Ευχαριστούμε πολύ Κύριε Πρόεδρε που δεχτήκατε την πρόσκληση μας κι ευχόμαστε καλή δύναμη στον αγώνα σας.

Ευχαριστώ κι εγώ το enoplos.gr για την άριστη φιλοξενία και για την δυνατότητα που μας δίνετε για να ακουστούν τα προβλήματα μας.

Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!