ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

«Αστραπιαία» προέλαση του Συριακού Στρατού: Μπήκε στην Quneitra – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στα σύνορα με Ισραήλ

«Αστραπιαία» προέλαση του Συριακού Στρατού: Μπήκε στην Quneitra – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στα σύνορα με Ισραήλ Εξουθενωμένοι και με χαμηλό αξιόμαχο ο…

«Αστραπιαία» προέλαση του Συριακού Στρατού: Μπήκε στην Quneitra – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στα σύνορα με Ισραήλ

Εξουθενωμένοι και με χαμηλό αξιόμαχο οι τζιχαντιστές στη Συρία βάλλονται από παντού, ενώ είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί πλήρης ανακατάληψη της Quneitra από τον Συριακό Στρατό. Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των ΄΄ανταρτών» ανακαταλαμβάνοντας στρατηγικές τοποθεσίες και καταστρέφοντας σημαντικές γραμμές τροφοδοσίας των εξτρεμιστών. Τα σύνορα Συρίας-Ισραήλ γίνονται μέρα με τη μέρα ο τάφος των ακραίων ισλαμιστών.

Στις 15 Ιουλίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ξεκίνησε επίθεση στο έδαφος της νότιας περιοχής της al-Quneitra και κατέλαβε το χωριό Masharah μετά από συγκρούσεις με τους μαχητές του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ανέφερε ότι οι ρίψεις πυραύλων από τον SAA έπληξαν τις θέσεις των ισλαμιστών μαχητών στην al-Quneitra με περισσότερες από 800 βολές και ρουκέτες τις τελευταίες ώρες. Παρά τον βαρύ βομβαρδισμό, δεν εντοπίστηκαν θύματα μεταξύ αμάχων, όπως αναφέρει το Southfront.Παράλληλα, στη δυτική επαρχία Daraa, ο SAA συνέχισε τη στρατιωτική επιχείρηση κατάληψης του χωριού Sarmin, βόρεια της, στρατηγικής σημασίας, πόλης al-Harrah. Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επί του παρόντος πραγματοποιούνται σφοδρές συγκρούσεις γύρω από την al-Harrah.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές πηγές ανέφεραν ότι η al-Harrah θα ενταχθεί σύντομα στη διαδικασία συμφιλίωσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι το HTS κατόρθωσε να σαμποτάρει μια πιθανή ειρηνική συμφωνία στην πόλη.

Ο SAA πιθανότατα θα ανακαταλάβει το al-Harrah και όλες τις εναπομείναντες θέσεις στη δυτική επαρχία της Daraa μέσα σε λίγες μέρες, καθώς οι ομάδες των ανταρτών είναι πια εξουθενωμένες και τελούν υπό ασφυκτικό κλοιό των κυβερνητικών δυνάμεων.
pentapostagma.gr