ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Επικίνδυνες 36 περιοχές στην Αττική – Βόμβες έτοιμες να εκραγούν σε περίπτωση πυρκαγιάς

Διαδώστε το

Επικίνδυνες 36 περιοχές στην Αττική – Βόμβες έτοιμες να εκραγούν σε περίπτωση πυρκαγιάς

- Φόβος να επαναληφθεί φαινόμενο ανάλογο με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Οι 36 οι επικίνδυνες περιοχές σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς στην Αττική σύμφωνα με την Πυροσβεστική - 100.000 στρέμματα στη ζώνη υψηλού κινδύνου καθώς συνδυάζουν δάσος και οικιστικό ιστό
Δεν είναι μια και δυο οι περιοχές στην Αττική που έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα με εκείνα στο Μάτι και για την Πυροσβεστική βρίσκονται στο κόκκινο καθώς μπορούν να μετατραπούν σε παγίδα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Υπάρχουν τεράστιες περιοχές, ακόμη και σε πανάκριβες ζώνες, οι οποίες συνδυάζουν δάσος και οικιστικό ιστό, είναι γεμάτες με αυθαίρετα, έχουν δρόμους στενούς και σε πολλές περιπτώσεις αδιέξοδους. Συνολικά 36 περιοχές χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο Μάτι όπου δεκάδες άτομα εγκλοβίστηκαν μη βρίσκοντας ακόμη και τη διέξοδο προς τη θάλασσα μπορεί να επαναληφθεί λένε οι ειδικοί.Σύμφωνα με τη “χαρτογράφηση” της εφημερίδας “Το Βήμα” οι περιοχές υψηλού κινδύνου στην Αττική είναι περιοχές όπως:

Άγιοι Θεόδωροι και Κινέτα, πάνω από την Εθνική Οδό
Πόρτο Γερμενό
Ψάθα
Αλεποχώρι
Νέα Παραλία Ωρωπού
Κάλαμος
Καπανδρίτι
Άγιος Στέφανος
Σταμάτα
Ροδόπολη
Πεντέλη
Λαγονήσι ως Μεσόγεια
Λιμάνι Πασά
Παλούκια και Σελήνια Σαλαμίνας
Χαμολιά
Βραβρώνα
Άγιος Σπυρίδονας
Πόρτο Ράφτη
Άγιος Νεκτάριος
Ντουράκος
Μάζι
Άγιος Παντελεήμονας
Παλαιοκούνδουρα
Άνω Φούσα
Ρουπάκι
Τζαβερδέλλα
Κιάφα
Κόρακας
Μακριά Άμμος
Αγία Σωτήρα
Πουρνάρι
Καραούλι
Φίχθι
Σε πολλές περιοχές υπάρχουν αυθαίρετα, σε πολλές άλλες δεν υπάρχει διέξοδος προς τη θάλασσα, ενώ η άναρχη δόμηση ουσιαστικά δημιουργεί παγίδες απ’ τις οποίες όποιος δεν γνωρίζει καλά της περιοχή μπορεί να εγκλωβιστεί.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Το Βήμα
newsit.gr/Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!