Page Nav

HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

BREAKING NEWS

latest

Ηθικά διδάγματα από την αναλγησία και ανικανότητα των αρμοδίων των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ηθικά διδάγματα από την αναλγησία και ανικανότητα των αρμοδίων των εκάστοτε κυβερνήσεων. Άρθρο Γνώμης Αναγνώστη μας:
Με τεράστιο πόνο και λύπη γίναμε θεατές του τραγικού γεγονότος που πέθαναν συνάθρωποι μας στην πυρκαγιά στην πε…

Ηθικά διδάγματα από την αναλγησία και ανικανότητα των αρμοδίων των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Άρθρο Γνώμης Αναγνώστη μας:

Με τεράστιο πόνο και λύπη γίναμε θεατές του τραγικού γεγονότος που πέθαναν συνάθρωποι μας στην πυρκαγιά στην περιοχή Μάτι. Δυστυχώς διαχρονικά και όχι μόνο με την τωρινή κυβέρνηση, τοποθετούνται σε νευραλγικές και ειδικές θέσεις άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασίας ή δεν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες.

Οι άνθρωποι αυτοί τοποθετούνται με κριτήρια πολιτικά, οικονομικών συμφερόντων  και ότι είναι αρεστοί στους κυβερνώντες. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μια χώρα που ο λαός της έχει κάνει πολλά και έχει μία μοναδική ιστορία και πολιτισμό, πού καμμιά άλλη χώρα και ειδικά χώρες που είναι και υπερδυνάμεις μπροστά μας δείχνουν μικροί και εμείς τεράστιοι και μοναδικοί. Αυτός ο λαός δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ανεύθυνος και επιπόλαιος χρόνια τώρα και ειδικά μετά την οικονομική κρίση που καθημερινά βιώνουμε ένα παραλογισμό πράξεων των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που τα αποτελέσματα είναι να πεθαίνουν άνθρωποι, να χάνονται περιουσίες, να διαλύονται οικογένειες, να υποφέρουν παιδιά, να μεταναστεύουν συμπατριώτες και ειδικά τα παιδιά μας το αυριανό μέλλον της πατρίδας μας, να μην δουλεύει σωστά καμμιά κρατική υπηρεσία και να διαλύονται καθημερινά οι θεσμοί και να ζούμε μέσα στην απελπισία, το άγχος, απογοήτευση, θυμό, θεατές των δεινών μας.

Χρόνια τώρα η απορία μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι όλοι αυτοί που είναι στην πολιτική και δεν κατανοούν αυτά που κατανοεί ο απλός άνθρωπος με την απλή μόρφωση. Εκτιμώ ότι οι πολιτικοί ακολουθούν κάποιες οδηγίες σε ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο και το πρόβλημα είναι πως θα εφαρμόσουν τις οδηγίες αυτές και με τα προβλήματα τα εσωτερικά που έχει η κάθε χώρα καθώς επηρεάζουν τα μεν τα δεν.

Εδώ μπαίνει ο παράγοντας ειδικοί άνθρωποι με ικανότητες, έντιμοι, ηθικοί, αμερόληπτοι, εργατικοί, ιδεαλιστές και κυριότερο με προ υπηρεσία πολυετή στα καθήκοντα  που θα αναλάβουν η θα συμβάλουν. Δυστυχώς δεν τοποθετούνται τέτοιοι άνθρωποι και δεν τους ακούνε και όταν μιλούν η προσπαθούν να βοηθήσουν. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι σε μια κατάσταση τραγική ή δύσκολη και για την ευημερία μας και για μια υγιή κοινωνία πρέπει όλοι μαζί να έχουμε κοινή γραμμή και επικοινωνία, δυστυχώς όλα τα χρόνια αυτά παρακολουθούμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να είναι διχασμένοι στα ΜΜΕ, γιατί στην πραγματικότητα είναι φιλαράκια, όλους αυτούς που από δικά τους λάθη και εσκεμμένα έφεραν την χώρα σε τέτοια κατάσταση, να το παίζουν σωτήρες και κριτές ο ένας του άλλου, ξεχνώντας ότι αυτοί είναι οι υπαίτιοι και εκτιμούν ότι ο απλός πολίτης δεν καταλαβαίνει ή ότι είναι κουτός.

Χρόνια έβλεπα τις λαμογιές, τις κακοτεχνίες, καθεστωτικοί άνθρωποι και πολιτικοί στον δημόσιο τομέα, αναξιοκρατία, ρουσφέτια, αυθαίρετα, μαύρο χρήμα, μαύρη εργασία, κ.λ.π , φυσικά προσπαθούσες να επικοινωνήσεις με τους αρμοδίους και ή δεν θα σου μιλούσαν η θα σου έδιναν υποσχέσεις ή το γνωρίζουμε και θα επιληφθούμε και ποτέ δεν γινόταν τίποτε ανεξάρτητα τις επιπτώσεις αν χάνονταν άνθρωποι και υλικές ζημιές. Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο έχουμε φωτιές όπου χάνονται άνθρωποι, περιουσίες και τα δάση μας, ανεξάρτητα αν είναι εσκεμμένες λόγο συμφερόντων ή τυχαίες, δεν εξοπλιζόμαστε ανάλογα με ανθρώπινο δυναμικό και ανάλογο εξοπλισμό λόγο οικονομικής κρίσης ή άλλων συμφερόντων, η απορία μου είναι η εξής αφού δαπανώνται τεράστια ποσά για την αντιμετώπιση του γεγονότος και τεράστια ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών και τεράστια κινητοποίηση ανθρώπων για βοήθεια και προσφορά υλικών στους πληγέντες, γιατί όλα αυτά δεν γίνονται πριν την εκάστοτε τραγωδία. Μπορούσαν οι αρμόδιοι ή ο αρμόδιος να πει πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα και εξοπλισμό  θέλει και πρέπει να διαθέτει η χώρα μας για τις ανάγκες της και επιπλέον για αστάθμητους παράγοντες και να τα έχουν επισκευάσει και προμηθευτεί, δεν το έπραξαν ποτέ και είναι ανεπανόρθωτες οι συνέπιες και τεράστια τα ποσά που θα δοθούν για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών, η μοναδική εξήγηση που πιστεύω είναι ότι στην πρόληψη θα οικονομήσουν λιγότεροι και θα δοθούν λιγότερα ποσά, ενώ μετά θα δοθούν περισσότερα ποσά και περισσότεροι θα οικονομήσουν. Δυστυχώς αυτό το σκεπτικό είναι εφαρμόσιμο συνεχώς σε φυσικά φαινόμενα όπου δεν κάνουμε τα αναμενόμενα και παραμένουν στα συρτάρια όλες οι μελέτες που έχουν γίνει από σωστούς ανθρώπους και εφαρμόζονται όχι όταν πρέπει και με λιγότερα οικονομικά ποσά και χωρίς τραγικές συνέπειες αλλά εφαρμόζονται με τεράστια ποσά και ειδικά όταν οι συνέπειες περιλαμβάνουν και άδικους θανάτους και ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και στα ζώα.

 Είναι όπως για να φτιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αντί να παράγουν θέσεις εργασίας για να εισπράττουν ασφαλιστικές εισφορές, με τα μέτρα που προωθούν έχουν χαθεί θέσεις εργασίες και επαγγέλματα και υπάρχει μαύρη εργασία και πρωτοφανή εκμετάλλευση των εργαζομένων με πενιχρούς μισθούς και πολλές ώρες εργασίας, θέσεις εργασίας μέσο ΟΑΕΔ επιδοτούμενα για την μείωση ανεργίας και το 70% του λαού μας είναι στην φτώχια και στην απελπισία. Γιατί κάποιοι έπαιρναν τεράστια ποσά από τράπεζες και επιδοτήσεις, δεν πλήρωναν εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, τα καταχράστηκαν, έβγαλαν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, έκαναν πτώχευση και ο επαγγελματίας τώρα εδώ παλαιός ή νέος πληρώνει τις συνέπειες με παράλογη φορολόγηση και με μειώνει αγοραστική αξία.

Έτσι και στο σύστημα Υγείας δεν επανδρώνουμε τα δημόσια νοσοκομεία και ιατρεία, αλλά προτιμάμε να στέλνουμε τον λαό στα ιδιωτικά ιατρεία που είναι πιο ακριβές οι εξετάσεις και καθημερινά ξεφυτρώνουν παντού ιδιωτικά. Στην δικαιοσύνη δεν νομοθετούμε για το συμφέρον του λαού, αλλά για το συμφέρον των οικονομικών παραγόντων (πχ. τράπεζες) και όλων αυτών που έπρεπε να λογοδοτήσουν και αυτοί που λογοδοτούν είναι ο απλός πολίτης, την ζημιά των τραπεζών και των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων την πληρώσαμε και την πληρώνουμε καθημερινά, αλλά ποτέ δεν έκανε κανένας το απλό και λογικό να διαγράψει ανάλογα χρέη στους πολίτες πού πλήρωσαν και πληρώνουν άδικα εσκεμμένα χρέη άλλων. Στο θεσμό της Παιδείας ο καθένας καταργεί μαθήματα και διδακτικά βιβλίου του άλλου και βλέπουμε απόφοιτους μαθητές λυκείου να μην ξέρουν να γράφουν ορθά και την ιστορία της Πατρίδας μας, όπου όλοι το παίζουμε εθνικιστές και πατριώτες ανάλογα τα συμφέροντα.

Στον Στρατό δεν διαφέρει και πολύ από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στα κακός κείμενα καθώς λόγο της ιδιαιτερότητας της σιγής που διακατέχεται και των πολιτικών/ οικονομικών συμφερόντων υπάρχουν οι ανισότητες ανάμεσα στα σώματα στρατού, υπάρχουν οι μη σωστοί άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, υπάρχουν και οι συνθήκες να μην ασχολούμαστε με την πρόληψη όπως γιατί να μην επισκευάζονται και συντηρούνται οι μονάδες και οι υπηρεσίες από το ίδιο το στράτευμα και το 90% να είναι στον ιδιωτικό φορέα και να υπάρχουν προμηθευτές και όχι προμήθειες από το ίδιο το στράτευμα με απευθείας από την πηγή του εκάστοτε υλικού και όχι μέσο πολλών μεσαζόντων.

Όσο θέλουμε να μένουμε θεατές και να λέμε όχι εγώ ό άλλος πρώτα, δυστυχώς θα είμαστε θεατές σε όλα αυτά που θα συμβαίνουν και δυστυχώς χάνονται άνθρωποι, όπως έχουμε χιλιάδες αυτοκτονίες, ανθρώπους που χάνονται από την καθημερινή πίεση των καταστάσεων και έχουμε έξαρση σε καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά και έξαρση καρκίνου, ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα, ανθρώπους που χάνονται άδικα λόγο μη υποδομών και αναλγησία κρατικού μηχανισμού στα φυσικά και μη φαινόμενα, αλλά συνεχίζουμε να βαδίζουμε στην εσκεμμένη λάθος κατεύθυνση και όχι στην ορθή που είναι τα άνωθεν αναφερόμενα, υπάρχουν εσκεμμένα λάθος άνθρωποι και νοοτροπίες σε θέσεις πολιτικές και μη και να μάθουμε να επικοινωνούμε αναμεταξύ μας και οι διοικούντες αρμόδιοι σε όλους τους τομείς και προπάντων πρόληψη και όχι μετά την καταστροφή, ας οικονομάνε λιγότερα και όχι με παραλογισμό και απληστία.