ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» διαμηνύει ο Τραμπ μετά το νέο χαστούκι του Ερντογάν

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» διαμηνύει ο Τραμπ μετά το νέο χαστούκι του Ερντογάν  Με οργή αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στην νέα απόρριψη απ…


«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» διαμηνύει ο Τραμπ μετά το νέο χαστούκι του Ερντογάν 

Με οργή αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στην νέα απόρριψη αποφυλάκισης του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τουρκικό δικαστήριο. «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε σε καθαρά απειλητικό τόνο ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας, οπότε θα δούμε τι θα γίνει», υπογράμμισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη: «Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος», προσθέτοντας πως οι κατηγορίες εις βάρος του είναι «ψευδείς».

Νωρίτερα, σήμερα, όπως έγινε γνωστό, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για την άρση του κατ' οίκον περιορισμού του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.


Στο χθεσινό μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τονίσει: «Η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια. Τώρα κρατούν τον υπέροχο χριστιανό πάστορά μας, από τον οποίο τώρα θα ζητήσω να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σαν ένας σπουδαίος, πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, αλλά θα κάνουμε περικοπές στην Τουρκία».

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.
pronews.gr/