ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ιράν να μην κλείσουν το στενό του Χορμούζ

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ιράν να μην κλείσουν το στενό του Χορμούζ

Αποφασισμένες να εγγυηθούν την ασφαλή διέλευση των πλοίων από το στενό του Χορμούζ δηλώνουν οι ΗΠΑ, στον απόηχο ναυτικών γυμνασίων του Ιράν στην περιοχή.
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί είχε αφήσει να εννοηθεί τον περασμένο μήνα ότι το Ιράν θα μπορούσε να κλείσει το στενό του Χορμούζ.

Την περασμένη εβδομάδα το Ιράν πραγματοποίησε ναυτικά γυμνάσια στον Κόλπο, λίγα 24ωρα πριν την επαναφορά των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

Σημειώνεται δε ότι τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται συνήθως το φθινόπωρο από τους Ιρανούς.Η χρονική συγκυρία που επελέγη δεν θεωρείται τυχαία και η Ουάσιγκτον εξέλαβε την κίνηση ως απειλή.

«Είναι αρκετά σαφές ότι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα γυμνάσια αυτά για να μας στείλουν ένα μήνυμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Βότελ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

«Το ιρανικό καθεστώς ήθελε να δείξει πως διαθέτει στρατιωτικές δυνατότητες σε αυτό το στενό στρατηγικής σημασίας, που ελέγχει τον Κόλπο και από όπου διέρχεται περίπου το 30% του πετρελαίου που διακινείται διά θαλάσσης παγκοσμίως» συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε ότι σε αυτή την περιοχή το Ιράν μπορεί μεταξύ άλλων να ποντίσει νάρκες, να αναπτύξει ταχύπλοα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βόμβες, ενώ διαθέτει επίσης πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας και ραντάρ.

«Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Μια από τις κύριες αποστολές μας είναι να εγγυηθούμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ελευθερία των εμπορικών ανταλλαγών και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε στο σύνολο της περιοχής» τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός.
tribune.gr/. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ