ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τέλος στο όνειρο του ΓΕΣ για πέντε επιπλέον CH-47D Chinook

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

Τέλος στο όνειρο του ΓΕΣ για πέντε επιπλέον CH-47D Chinook

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την προσπάθεια του ΓΕΣ να αποκτήσει επιπλέον πέντε ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής των 10 πρώτων του ιδίου τύπου από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.

Αν και το State Department ενέκρινε στις 28 Απριλίου του 2017 την πιθανή πώληση στην Ελλάδα πέντε ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αξιοποιώντας την υπάρχουσα LOA GR-B-XOP που χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση των αρχικών 10 CH-47D Chinook, τελικά η αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ που επιθεώρησε στις ΗΠΑ τα υποψήφια ελικόπτερα, αποφάνθηκε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις απόκτησής τους λόγω της όχι και πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.Σύμφωνα με την επιτροπή, η απόκτηση των πέντε χορηγούμενων ελικοπτέρων από τον Ελληνικό Στρατό θα συνεπαγόταν την δαπάνη αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων πέρα των 80 εκατ. δολαρίων που είναι το εκτιμώμενο κόστος απόκτησης τους, για την επαναφορά τους στην πτητική κατάσταση που η Αεροπορία Στρατού είχε προσδιορίσει.

Τα εν λόγω ελικόπτερα προέρχονταν από τα αποθέματα της Αμερικανικής Εθνοφρουράς και όπως αποδείχθηκε δεν βρίσκονταν στην επιθυμητή κατάσταση για την άμεση αξιοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο Ελληνικός Στρατός έχει αποκτήσει 10 ελικόπτερα CH-47D Chinook, δύο εξομοιωτές πτήσης, ανταλλακτικά, ασύρματους, συστήματα αυτοπροστασίας, κ.λπ. συνολικής αξίας 125.840.802 εκατ. δολαρίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το εάν το ΓΕΣ θα εγκαταλείψει την προσπάθεια απόκτησης των επιπλέον πέντε ελικοπτέρων CH-47D Chinook που επιθυμεί για την δημιουργία δύο πλήρως εξοπλισμένων Ταγμάτων ή θα προσπαθήσει με τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσει την αναζήτηση των κατάλληλων ελικοπτέρων από τα αμερικανικά αποθέματα που θα μπορούσαν άμεσα να αξιοποιηθούν δίχως περεταίρω δαπάνες.

ΠΗΓΗ: defencepoint.gr
. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:
.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ