ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Συναγερμός: Τρόμος στο αεροδρόμιο του Σιάτλ - Κλοπή αεροσκάφους - Απογειώθηκαν F-15 - Συντριβή μετά από καταδίωξη

Συναγερμός: Τρόμος στο αεροδρόμιο του Σιάτλ - Κλοπή αεροσκάφους - Απογειώθηκαν F-15 - Συντριβή μετά από καταδίωξη Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αερο…

Συναγερμός: Τρόμος στο αεροδρόμιο του Σιάτλ - Κλοπή αεροσκάφους - Απογειώθηκαν F-15 - Συντριβή μετά από καταδίωξη

Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ, όταν ένα αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς άδεια. Αμέσως απογειώθηκαν δύο F-15 με κωδικούς Rock 41 και Rock 42. Ενα ιπτάμενο τάνκερ της USAF 63-8021, KC-135R, ανεφοδίασε νωρίτερα τα 2 F-15 που βρίσκονταν σε περιπολία.

Πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Η λειτουργία του αεροδρομίου σταμάτησε και προσγειώσεις ματαιώθηκαν.

Κάποιοι επιβάτες έγραψαν στα social media ότι αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε ξαφνικά στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος συνετρίβη.

Παραμένει άγνωστο ακόμη αν τα F-15 το κατέρριψαν λόγο υποψιών για τρομοκρατική επίθεση.Το αεροσκάφος έπεσε στο Κέτρον, ένα μικρό νησί με ελάχιστα σπίτια.

«Το κλεμμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο νησί Κέτρον. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μηχανικός άγνωστης αεροπορικής εταιρείας έκλεψε το αρεοσκάφος. Είτε έκανε ελιγμούς είτε επειδή δεν είχε ικανότητα να πιλοτάρει το αεροσκάφος, συνετρίβη στο νησί», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Η Alaska Airlines ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter:

«Επιβεβαιώσαμε ότι το Horizon Air Q400 που απογειώθηκε χωρίς άδεια από το αεροδρόμιο του Σιάτλ συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ποιος επέβαινε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν επιβάτες ούτε μέλη του πληρώματος, πέρα από τον άνθρωπο που χειριζόταν το αεροσκάφος».

Ο δράστης είχε αυτοκτονικές τάσεις

Ο μηχανικός που έκλεψε το αεροσκάφος ήταν 29 ετών.

Από το γραφείο του σερίφη, τον περιέγραψαν ως άτομο με αυτοκτονικές τάσεις, που όμως δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατία.

“Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Πρόκειται για αυτοκτονία. Γνωρίζουμε ποιος είναι. Κανένας άλλος δεν εμπλέκεται στο περιστατικό” ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


pentapostagma.gr