ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Οι νέοι S-400 θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη – Τι μπορεί να κάνει το υπερόπλο

Διαδώστε το

Οι νέοι S-400 θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη – Τι μπορεί να κάνει το υπερόπλο

Αναβαθμίζουν και με τεχνητή νοημοσύνη τους S-400 οι Ρώσοι. Στο στάδιο των δοκιμών βρίσκεται ακόμα η νέα αναβάθμιση του ρωσικού υπερόπλου.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει με την Ρωσία να αγοράσει το σύστημα S-400, άγνωστο όμως παραμένει αν η Τουρκία θα αποκτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον και την αναβαθμισμένη έκδοση του οπλικού συστήματος.Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν δοκιμές του πρώτου αυτοματοποιημένου συστήματος αεράμυνας με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με πηγές του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.


Με αυτό το νέο σύστημα, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε κάθε απειλή και κάθε κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, παρακάμπτοντας το στάδιο της ανάλυσης από τους διοικητές.

Μέχρι στιγμής, κάθε σύστημα αντιαεροπορικού πυραύλου και ραντάρ έχει το δικό του έλεγχο, ο οποίος είναι απολύτως ζωτικός, δεδομένης της μεγάλης ταχύτητας των σύγχρονων αεροσκαφών και της υψηλής πυκνότητας των αεροπορικών επιθέσεων.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα αεράμυνας θα μειώσει τον χρόνο λήψης αποφάσεων και θα διευκολύνει την κατανομή των στόχων μεταξύ των μονάδων αεράμυνας.

Ο συνδυασμός όλων των υφιστάμενων συστημάτων αεροπορικής άμυνας και η χρήση των ισχυρών σημείων του καθενός θα δημιουργήσει την δυνατότητα ύπαρξης πολλών γραμμών άμυνας.

Για παράδειγμα, το σύστημα S-400 Triumf, το οποίο είναι αποτελεσματικό εναντίων στόχων μεγάλου υψομέτρου, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το σύστημα πυραύλων Pantsir-S, το οποίο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση εγγύτερων στόχων.

Αυτό θα εξασφάλιζε την αποτελεσματικότερη καταστροφή των αεροσκαφών, των πυραύλων Κρουζ και των βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και των μικρότερων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την αποτελεσματική προστασία από ταυτόχρονες επιθέσεις από πολλαπλών πυραύλων.

Αν και είναι άγνωστο πότε η αναβαθμισμένη έκδοση θα είναι έτοιμη για ανάπτυξη. Η πιθανή αναβάθμιση των συστημάτων που θα έχει ήδη στην κατοχή της η Τουρκία, θα επηρεάσει δραματικά την ισορροπία ισχύος στην περιοχή.

Με πληροφορίες από SputnikNews, onalert

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!